«Συναγερμός» στο Λιμενικό – Διασώσεις 162 μεταναστών στο Αιγαίο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.3.19

«Συναγερμός» στο Λιμενικό – Διασώσεις 162 μεταναστών στο Αιγαίο

Πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκαν τρεις φουσκωτές βάρκες κοντά σε Λέσβο και Σάμο

Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει ευννοήσει φαίνεται τους διακινητές παράτυπων μεταναστών από τις τουρκικές ακτές προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο, με το Λιμενικό Σώμα και την FRONTEX να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Μόνο σήμερα το πρωί, σκάφη του Λιμενικού και της FRONTEX εντόπισαν τρεις φουσκωτές βάρκες να πλέουν ανοιχτά της Λέσβου και της Σάμου αντίστοιχα και περισυνέλεξαν συνολικά 162 παράτυπους μετανάστες. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακας της Λέσβου φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με 44 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ένας 17χρονος ως χειριστής της λέμβου.
Άλλο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου Σάμου φουσκωτή βάρκα με 56 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ. Στην περιοχή του Καρλοβασίου και πάλι, πλωτό σκάφος της FRONTEX εντόπισε φουσκωτή βάρκα με 62 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνέλέγησαν και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.