Γιώργος Δριβάκος: Κάλεσμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.3.19

Γιώργος Δριβάκος: Κάλεσμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Ως πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ και το παλαιότερο συνδικαλιστικό στέλεχος στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, θέλω να συστήσω σε όσους συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία από οποιαδήποτε θέση αλλά και σε όλα τα μέλη της Ένωσης Αττικής -Πειραιά και Νήσων, να δείξουν, αυτοσυγκράτηση, σύνεση και να πορευτούν σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης όπως ταιριάζει σε στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με κοινές αγωνίες, διεκδικήσεις, αντιλήψεις για θέματα που αφορούν το Σώμα και τους ίδιους  ως εργαζόμενους.

Η δική μου στάση ευθύνης απέναντι στην ομαλότητα και την ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος απαιτεί τη μέγιστη συμβολή στην προσπάθεια ανανέωσης των οργάνων με σεβασμό στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Από την επανεκλογή μου ως Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ μέχρι σήμερα κινούμαι σταθερά με πορεία την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεών μας, μέσα από την διαδικασία της ενότητας και της συμπόρευσης όλων, σπάζοντας τις διαχωριστικές  γραμμές που με ευθύνη όλων μας αφήσαμε να μας διαβρώσουν και να μας επηρεάσουν.

Το Σώμα και τα στελέχη του δεν αντέχουν να μοιράζονται, να αντιστρατεύονται και να διαβάλλουν το ένα το άλλο.

Όλοι μαζί πρέπει να στραφούμε στα πραγματικά προβλήματα και να δώσουμε μάχες για να τα αντιμετωπίσουμε.

Καλώ τους δύο επικεφαλής των ψηφοδελτίων καθώς και όλους τους ενεργά συμμετέχοντες σε διάλογο για την εξεύρεση πιθανών λύσεων που θα κάνουν την υπέρβαση για το κοινό καλό.
Η Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει θα πρέπει πραγματικά να μας βρει σε νέα αφετηρία, στο ξεκίνημα ενός γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν. Υπάρχουν λύσεις για όλα και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας για να τις δούμε.
Η κοινή γραμμή και πλεύση απέναντι στα πράγματα μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το εάν αυτό θα εκδηλωθεί με ένα ή περισσότερα ψηφοδέλτια δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να μην διαταράσσεται η συνοχή του Σώματος και των συνδικαλιστικών του οργάνων.

Πιστεύω ότι την ύστατη αυτή ώρα θα καταφέρουμε να το πετύχουμε. Γιατί αυτό  επιθυμούν οι συνάδελφοι και δεν φοβούνται οι διοικούντες. Η δύναμη των πολλών είναι πάντα υπολογίσιμη.
Αναλαμβάνω λοιπόν πρωτοβουλία, αντίστοιχη της προσπάθεια που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΠΟΕΠΛΣ, για άμεση σύγκληση σε διάλογο των δύο επικεφαλής αρχικά και στη συνέχεια με επιτροπές που θα οριστούν, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και την επαναφορά της ηρεμίας στα συνδικαλιστικά όργανα της Ένωσης και της ΠΟΕΠΛΣ.