Συμμετοχή - ομιλία Β' Αντιπροέδρου ΠΕΑΛΣ Μακρή Γιώργου στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.3.19

Συμμετοχή - ομιλία Β' Αντιπροέδρου ΠΕΑΛΣ Μακρή Γιώργου στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ.


Πραγματοποιήθηκε στις 26, 27 και 28 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη το 29ο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ. Στο συνέδριο παρίστανται πλήθος εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.  Την ΠΕΑΛΣ εκπροσώπησε ο Β Αντιπρόεδρος κος ΜΑΚΡΗΣ Γιώργος. 

Ομιλία-χαιρετισμός Β' Αντιπροέδρου ΠΕΑΛΣ Μακρή Γιώργου: 

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΑΣΥ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ''GRAND HOTEL'', 26.03.2019 

Aξιότιμοι προσκεκλημένοι, 
Αγαπητοί συνάδελφοι, 


Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ ΠΑΣΣΑΚΟΥ Σπυρίδωνα, ο οποίος για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως του δεν μπορούσε να είναι σήμερα κοντά σας, αλλά και σύσσωμου του Δ.Σ για καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας, καθώς και μήνυμα αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μπροστά στα κοινά προβλήματα. 

Για άλλη μια χρονιά καλούμαστε τα Σώματα Ασφαλείας να αντιμετωπίσουμε άλλη μία ''θεωρητική'' κυβερνητική αντιμετώπιση απέναντι στα προβλήματά μας. Όλοι αναγνωρίζουν τα προβλήματα, επιδεικνύοντας καλές προθέσεις, αλλά μέχρι εκεί. Στην πράξη δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία ουσιαστική λύση, ούτε καν αυτή διαφαίνεται στον ορίζοντα. 

Τα προβλήματά μας πολλά και καθημερινά. Η έλλειψη οικονομικών πόρων καθηλώνει τα επιχειρησιακά μέσα, τα οποία δουλεύουν στα ''κόκκινα'' ή βγαίνουν ''εκτός μάχης'' και αυξάνει τις ελλείψεις σε ατομικό απαραίτητο καθημερινό εξοπλισμό. Οι κτιριακές υποδομές σε αρκετές περιπτώσεις είναι απαρχαιωμένες και επικίνδυνες για το στεγαζόμενο προσωπικό. Ο ‘’Καλλικράτης’’ στην πράξη δε λειτουργεί. Η συγχώνευση και υποβάθμιση υπηρεσιών σε συνδυασμό με το συνεχώς μειούμενο προσωπικό έχει αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών και δημιούργησε ασφυκτικό συγκεντρωτισμό σε λιμενικές αρχές που δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα λόγω των αρμοδιοτήτων που συγκέντρωσαν από ‘’Αρχές υπαγωγής’’. 

Παρόλα αυτά με πενιχρά μέσα τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και εργάζονται καθημερινά είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο επτά ημέρες την εβδομάδα για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και εξυπηρέτηση του πολίτη. Αλλά το φιλότιμο δε φτάνει από μόνο του. Για πόσο θα στηριζόμαστε σε αυτό; Απαιτούνται βασικές υλικοτεχνικές υποδομές για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Διαφορετικά η συνέπεια είναι η παροχή κακής ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες και η αδυναμία προβλεπόμενης αντιμετώπισης του κοινού εγκλήματος και η ομαλή άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων. 

Πρωτίστως όμως για να γίνουν αυτά πρέπει να έχουμε την αξιοπρέπειά μας. Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε υπηρεσιακά όταν δεν αμειβόμαστε όπως μας αξίζει; Όταν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε βασικές ατομικές και οικογενειακές ανάγκες; H απόφαση της Κυβέρνησης να επιστρέψει τα ‘’αναδρομικά’’ δεν ήταν κάτι πρωτοποριακό αλλά ήταν αναγκαία υποχρέωση ώστε να συμμορφωθεί στη Απόφαση του Ανώτερου Διοικητικού Δικαστηρίου της Χώρας. Εντούτοις, η Απόφαση αυτή εφαρμόζεται πλημμελώς, καθώς μαζί με την επιστροφή των δεδουλευμένων η Κυβέρνηση όφειλε να επιστρέψει και τους μισθούς στο επίπεδο του 2012, όπως αναφέρεται ρητά στην Απόφαση. Πάμε δηλαδή πάλι σε δεύτερο γύρο προσφυγών προκειμ΄’ενου πάλι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Με τα δεδομένα αυτά, φαίνεται ότι παγιωμένα δικαιώματα και κατακτήσεις ετών δεν είναι σεβαστά. Η ομαδική αντίδραση είναι δεδομένη. Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή. Ο δρόμος είναι… μονόδρομος. Στο δρόμο λοιπόν θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί δυναμικά. Όσοι νομίζουν ότι μπορούνε να παίζουν με τις τύχες μας είναι γελασμένοι. 

Ευχαριστώ