Λιμεναρχείο Ύδρας:Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.3.19

Λιμεναρχείο Ύδρας:Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης


Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Ύδρας από το Λιμεναρχείο Ύδρας με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Ύδρας Αντιπλοίαρχο ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου.





Στόχος της άσκησης ήταν είναι η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός υποθετικούπεριστατικού ρύπανσης, ειδικά διαρροής πετρελαιοειδούς. Βάση του σεναρίου της άσκησης για την αντιμετώπιση του συμβάντος τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα το οποίο και δέθηκε ώστε να μην παρασυρθεί από τους ανέμους και να είναι δυνατή η μέγιστη ποσότητα συγκέντρωσης πετρελαιοειδών εντός αυτού,, ακινητοποιήθηκε το πλωτό μέσο και συνελήφθη ο κυβερνήτης του.
Την επιτυχημένη άσκηση του Λιμεναρχείου Ύδρας συνέδραμαν ο Δήμος Ύδρας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας, ο πλοιοκτήτης και κυβερνήτης του Θαλάσσιου ταξί "SeaBIrd" κ. Β. Γκιώνης κ.α.
Στην άσκηση που τον γενικό συντονισμό είχε ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Α. Καλύβας, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Καραμήτσος κ.ά. 











hydraspoliteia.blogspot.com