Το Υδατοδρόμιο Σκύρου και η συγκοινωνία του Νησιού με Υδροπλάνα είναι πιο κοντά από ποτέ! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.3.19

Το Υδατοδρόμιο Σκύρου και η συγκοινωνία του Νησιού με Υδροπλάνα είναι πιο κοντά από ποτέ!

Μετά από δυόμισι χρόνια που «πάγωσε» ο νόμος 4146/13 για τα Υδατοδρόμια προκειμένου να ψηφιστεί το νέο νομικό πλαίσιο με το ν.4568/2018, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Λ.Τ Σκύρου και κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 28 Φεβ 2019 αποφάσισε τη χρηματοδότηση του Υδατοδρομίου Σκύρου με το ποσό των 220.000,00 ευρώ.

Την ίδια ημέρα η Hellenic Seaplanes S.A. – μειοδότης του προηγηθέντος διαγωνισμού του 2014 τον οποίο διενέργησε το Λ.Τ Σκύρου και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα – απέστειλε δήλωση συναίνεσης, προκειμένου ο φάκελος του Υδατοδρομίου να περιέλθει άμεσα στο Λιμενικό Ταμείο Σκύρου ώστε να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης η οποία απαιτείται για την κατασκευή του.

Και τούτο διότι με το νέο νόμο, η άδεια ίδρυσης Υδατοδρομίου χορηγείται μόνο σε Δημόσιο φορέα και η Hellenic Seaplanes η οποία είχε ανακηρυχθεί μειοδότης του πρώτου διαγωνισμού στην Ελλάδα που διενεργήθηκε από το Λ.Τ Σκύρου με τον προηγούμενο νόμο 4146/2013, διατηρεί το δικαίωμα της εκμετάλλευσης και λειτουργίας του Υδατοδρομίου Σκύρου ομως με το νέο νόμο 4568/2018 δεν έχει το δικαίωμα της ίδρυσης – κατασκευής του το οποίο περιέρχεται στο Λιμενικό Ταμείο Σκύρου.skyrosproject-02Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου δια του Προέδρου του και των μελών της Λιμενικής επιτροπής ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη κο Κωστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη κο Φάνη Σπανό και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου για την άμεση και ταχύτατη ανταπόκριση τους και τη χρηματοδότηση του έργου που θα δώσει στη Σκύρο ένα νέο αναπτυξιακό εφαλτήριο, θα την συνδέσει με νέους τόπους θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα προσφέρει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις διακομιδές ασθενών.
Την 15/3/2019 ο Πρόεδρος του Λ.Τ. Σκύρου κος Κυριάκος Αντωνόπουλος παραβρέθηκε στο πρώτο Διεθνές συνέδριο για τα Υδατοδρόμια και την Κρουαζιέρα που έγινε στο Club Hotel Casino Loutraki. Εκεί συζητήθηκαν οι προοπτικές εξέλιξης του δικτύου Υδατοδρομίων, οι χρηματοδοτήσεις τους και άλλα τεχνικά θέματα.
Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι το πόσα Υδατοδρόμια θα κατασκευαστούν άμεσα ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό δίκτυο για να σχεδιαστούν βιώσιμες συνδέσεις, νέοι προορισμοί να μπουν στο τουριστικό χάρτη και κυρίως να αποκτήσουν εμπορικές κ.α επιλογές όπως οι επείγουσες μεταφορές ασθενών, σε όφελος των νησιωτικών κοινωνιών και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων τους.
portnet.gr