Επίσκεψη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στην Κω - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.3.19

Επίσκεψη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στην Κω

Παραμονές της συμπλήρωσης των 100 ετών από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος, η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου το οποίο πέραν της αυξημένης τουριστικής κίνησης, αποτελεί ένα από τα νησιά του Αιγαίου, που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό.
Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ, Σαμαράς Ευστάθιος Α΄ Αντιπρόεδρος, Κυράνης Κων/νος υπεύθυνος Πρωτοβαθμίων, με την παρουσία του Γαλάνη Χρήστου (μέλος ΔΣ), αλλά  και του Πρόεδρου της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου Ζάχαρη Κων/νου βρέθηκαν τη 19/03/19 στους συναδέλφους στην Κω.
Η γεωγραφική θέση της Κω, την έχει καθορίσει ως στρατηγικής σημασίας προπύργιο ασφάλειας και εθνικής ακεραιότητας, όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης.
Σε όλα τα ανωτέρω πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν παίξει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν στο νησί.
Αναγνωρίστηκε ότι με ενέργειες της Ομοσπονδίας και ύστερα από  χρόνιες διεκδικήσεις της τοπικής ένωσης, το 2015 το νησί στελεχώθηκε σε έμψυχο δυναμικό σε πλήρη σύνθεση.
Όμως από τότε παρατηρείται μία διαρκής αποψίλωση σε προσωπικό, φτάνοντας στις μέρες μας να καταγράφεται μείωση, σε βαθμό που να τίθεται θέμα εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας και καταπόνησης των συναδέλφων.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Κλιμάκιο Εδικών Αποστολών καθώς η πραγματική του οργανική σύνθεση υπολείπεται κατά 40%.
Στον ίδιο παρανομαστή και τα πλωτά μέσα, με τη διαπίστωση ότι οι μηνιαίες αποσπάσεις συναδέλφων, προς ενίσχυση της υπηρεσίας, δεν μπορούν να καλύψουν ποιοτικά, τις ανάγκες που υπάρχουν.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί και η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους συναδέλφους ώστε τα επιχειρησιακά μέσα να διατηρούνται αξιόμαχα, αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.
Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του προσωπικού για όλα τα θέματα που μας απασχολούν αναφέροντας σχετικά:
  • Τις οικονομικές διεκδικήσεις αναφορικά με τα αναδρομικά του Σ.τ.Ε και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη πλήρη αποκατάστασή των οικονομικών απωλειών από το 2012 και μετά αλλά και τη διεκδίκηση των δώρων.
  • Την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4504/2017, ο οποίος περιλαμβάνει σειρά από ευεργετήματα υπέρ των συναδέλφων, όπως η αναγνώριση της υπηρεσίας σε στρατό, διάταξη για τα Λιμενικά Τμήματα, η ένταξη του Λ.Σ,-ΕΛ.ΑΚΤ. στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι ταυτότητες νέου τύπου, ο αποστρατευτικός βαθμός των Λ/Φ και η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στα πειθαρχικά συμβούλια και στο Τ.Α.Λ.Σ.
Αναλύθηκαν λεπτομερώς τα προβλήματα που έχουν κατά καιρό προκύψει, με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι ενέργειες που έχουν γίνει από τη ΠΟΕΠΛΣ και την ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου, ώστε να βρισκόμαστε σήμερα ένα βήμα πριν την οριστική λύση, τόσο για το σύστημα παροχής φαρμάκων μέσω Ε.Ο.Π.Π.Υ. όσο και στη διατήρηση του καθεστώτος παροχής ιατρικής περίθαλψης που συγκεντρώνει τα καλύτερα ίσως στοιχεία αυτή τη περίοδο στη χώρα μας.
Τέλος αναγνωρίστηκε η προσφορά της Ομοσπονδίας στην θεσμοθέτηση του επιδόματος παραμεθορίου, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των συναδέλφων που υπηρετούν στη παραμεθόριο.
Σε μία αναμενόμενα δύσκολη χρονιά, η Ομοσπονδία διαβεβαίωσε τους συναδέλφους, ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους, δίνοντας λύσεις στα ιδιαίτερης φύσης προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν το ύψιστης εθνικής αξία έργο, το οποίο και κατέταξε το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή ως «κορωνίδα» ασφάλειας και προστασίας στη συνείδηση  των πολιτών της χώρας μας.