Άλλοι δυόμισι τόνοι ακατάλληλα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.3.19

Άλλοι δυόμισι τόνοι ακατάλληλα όστρακα στην Αλεξανδρούπολη

Δύο χιλιάδες διακόσια τριάντα εννέα κιλά (2.239 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί ηλικίας 49 και 42 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία τους.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε αγροτική οδό στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Έβρου, δύο (02) Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγούς τους ανωτέρω, με τα οποία μετέφεραν σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).
Τα εν λόγω οχήματα οδηγήθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες μετέφεραν – διακινούσαν, από κοινού, συνολικά εκατόν είκοσι δύο (122) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα(ruditapes decussatus), συνολικού βάρους δύο χιλιάδων διακοσίων τριάντα εννέα κιλών (2.239kg).
Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Τα οχήματα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.
Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να οδηγούν τα Ε.Ι.Χ. οχήματα άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας αρχής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.