Επιστολή ΕΠΛΣ Θράκης για την τροποποίηση διατάξεων για τα Λιμενικά Τμήματα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.3.19

Επιστολή ΕΠΛΣ Θράκης για την τροποποίηση διατάξεων για τα Λιμενικά Τμήματα

Σύμφωνα με τον Ν. 4504/29-11-2017 τα Λιμενικά Τμήματα που έχουν απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από την Διοικούσα Λιμενική Αρχή και αυτά που εδρεύουν σε νησιά ορίστηκαν πλέον ως ανεξάρτητες Μεταθέσεις σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο νόμος αυτός παρότι βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση προσδοκώντας να λύσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον Καλλικράτη ως κάθε νεοπαγές νομοθέτημα έχει ενσωματωμένες και ορισμένες αδικίες – στρεβλώσεις. Μία από τις σοβαρότερες εξ αυτών είναι προς τους συναδέρφους που Υπηρετούν – Υπηρετούσαν σε Ακριτικές Νησιωτικές περιοχές δυσμενούς διαβίωσης.
Ειδικότερα σας γνωρίζουμε ότι οι ανωτέρω συνάδερφοι που έχουν υπηρετήσει πραγματικό χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο ελάχιστο χρόνο παραμονής από την προηγούμενη και την ισχύουσα νομοθεσία, έχουν εγκλωβιστεί εφόσον αυτά τα έτη δεν προσμετρούνται ως χρόνος μετάθεσης και Υπηρεσίας. Αντί αυτού θεωρείται ότι εικονικά υπηρετούν από τον Μάρτιο του 2018 με την διαταγή τοποθέτησης των Κεντρικών Λιμεναρχών.
Σαν συνέπεια όλων αυτών έχει επηρεαστεί αρνητικά ο ψυχισμός των συναδέρφων καθώς βιώνουν μία αδικία που αντανακλάται στο οικογενειακό τους περιβάλλον και τους έχει εξαντλήσει τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά.
 Ως εκ τούτου η Ένωση μας απευθύνει έκκληση τόσο στην πολιτική όσο και στην Στρατιωτική μας Ηγεσία όπως φροντίσουν να ενσκήψουν στο πρόβλημα προσμετρώντας τα πραγματικά έτη Υπηρεσίας στο Α΄ Λ/Τ Σαμοθράκης ως πραγματική Υπηρεσία κάτι που είναι και υπαρκτό, αρχής γενομένης από τις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις του 2019, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αγκυλώσεις δημιουργήθηκαν από τα προηγούμενα νομοθετήματα αποκαθιστώντας κάθε αδικία.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
ΖΗΣΙΔΗΣ Αθανάσιος             ΣΛΑΝΚΙΔΗΣ Βασίλειος