Εκατόν ενενήντα (190) πακέτα τσιγάρα εντόπισαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.9.19

Εκατόν ενενήντα (190) πακέτα τσιγάρα εντόπισαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 25 και 17 ετών,  προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» σε συνδυασμό με Αρ. 45 ΠΚ, Αρ. 217 ΠΚ και Αρ. 83 του Ν. 3386/05.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου προερχόμενο από Πειραιά, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν εντός των αποσκευών των ανωτέρω, συνολικά εκατόν ενενήντα (190) πακέτα τσιγάρων, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 17χρονος επέδειξε πλαστό δελτίο αιτούντα Διεθνή Προστασία.
Όπως έγινε γνωστό από το Τελωνείο Ηρακλείου, οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των οκτακοσίων τεσσάρων ευρώ και τριάντα λεπτών (804,30€).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.