Μεταθέσεις 2019. Παιχνίδια στις πλάτες συναδέλφων. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.9.19

Μεταθέσεις 2019. Παιχνίδια στις πλάτες συναδέλφων.


Η φετινή χρονιά και σε μία περίοδο που το μεταναστευτικό βρίσκεται σε έξαρση χαρακτηρίζεται από στοιχεία τραγωδίας στο θέμα των μεταθέσεων .

Τα νησιά του Αιγαίου στενάζουν , οι υπηρεσίες του κέντρου παραμένουν υποστελεχωμένες!!! καθώς η μείωση των οργανικών θέσεων και ο Καλλικράτης ΄΄δημιούργησε ΄΄ μεγάλα κενά στις κεντρικές υπηρεσίες ενώ αντιθέτως τα λιμεναρχεία της ηπειρωτικής Ελλάδος έχουν συρρικνωθεί τόσο σε οργανικές θέσεις όσο και σε προσωπικό .


Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά οδηγούν σε μία σύγκρουση υπηρεσιακών αναγκών , συμφερόντων και παιχνιδιών της ηγεσίας και των συνδικαλιστών που σε κάθε περίπτωση έχουν επιζήμια αποτελέσματα για τους συναδέλφους .

  • Στο τακτικό συμβούλιο του 2019 οι μεταθέσεις για τα νησιά ελάχιστες ενώ οι μεταθέσεις συναδέλφων  από τα νησιά για τον  τόπο συμφερόντων αγγίζουν τα όρια του μηδενός .
  • Στο πρώτο συμβούλιο εξέτασης προσφυγών , όλες οι μεταθέσεις για τα νησιά ακυρώθηκαν υποβιβάζοντας  στην ουσία το ρόλο του συμβουλίου μεταθέσεων .

  • Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι από τα γραφεία του 5ου τα τηλέφωνα προς τους συναδέλφους που τελούσαν και τελούν υπό μετάθεση, αναφέρουν την ικανοποίηση του ΄΄δίκαιου ΄΄ αιτήματος .
  • Στον αντίποδα θα πρέπει να τονιστεί και ο τεράστιος όγκος του ΄΄έκτακτου ΄΄ συμβουλίου μεταθέσεων που ΕΚΤΑΚΤΩΣ θα εξετάσει 550 αιτήματα (κυρίως με θέματα υγείας ),τα οποία σε μεγάλο ποσοστό έχουν υποβληθεί από το 2018 !!!


Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι για ακόμη ένα έτος τα θύματα θα είναι οι συνάδελφοι σε ένα σύστημα που πλέον κινείται σε επίπεδα ΄΄Κρυφού Σχολειού ΄΄ χωρίς κανείς να ασχολείται με τις πραγματικές ανάγκες και τα πρόβληματά τους .