Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων και σύλληψη του διακινητή τους στην Πύλο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.9.19

Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων και σύλληψη του διακινητή τους στην Πύλο

Στον εντοπισμό είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών που αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από την χώρα προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 39χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, που αναζητούνταν λόγω εμπλοκής του σε περιστατικό παράνομης διακίνησης αλλοδαπών την 15-09-2019.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών στελεχών της Λιμενικής Αρχής Πύλου σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαπιέντζα και σε απόσταση περίπου 02 ν.μ. από τις ακτές, το Ι/Φ “STARIS” σημαίας Ολλανδίας σε δυσχερή θέση, με είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των ανωτέρω στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πύλου, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος αφού οδηγήθηκε στον ως άνω λιμένα κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.