ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης : Οι αποσπάσεις στο Αιγαίο πλήττουν και την Κρήτη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.9.19

ΕΠΛΣ Ανατολικής Κρήτης : Οι αποσπάσεις στο Αιγαίο πλήττουν και την Κρήτη

Δέκα εννέα λιμενικοί από υπηρεσίες της Κρήτης έχουν αποσπαστεί το τελευταίο διάστημα σε λιμενικές υπηρεσίες του ανατολικού Αιγαίου και η απουσία τους προκαλεί δυσλειτουργίες και προβλήματα στις υπηρεσίες του νησιού.
Η αποδυνάμωση των λιμενικών υπηρεσιών του νησιού είναι εμφανής και η ενίσχυση με προσωπικό είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Αυτό λέει μιλώντας στην «Π» ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης, ο οποίος τονίζει ότι τα κενά που δεν καλύπτονται και οφείλονται στις ανάγκες που προκύπτουν λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, θα δημιουργήσουν προβλήματα, αφού οι υπάρχουσες δυνάμεις που μένουν πίσω είναι αδύνατον να καλύψουν τον φόρτο εργασίας που υπάρχει στην Κρήτη.
«Οι αποσπάσεις είναι για έναν μήνα και βλέπουμε» σχολιάζει ο συνδικαλιστής λιμενικός και προσθέτει ότι τις τελευταίες ημέρες τέσσερα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών έφυγαν από τα Χανιά για να πάνε στη Μυτιλήνη και άλλοι τρεις λιμενικοί αναχωρούν για τη Σάμο την ερχόμενη Κυριακή.
«Το πρόβλημα που υπάρχει και οφείλεται στις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν στο ανατολικό Αιγαίο δεν μπορεί να καλυφθεί με αποσπάσεις του ενός και των δύο μηνών από τη μία περιοχή σε μία άλλη. Θα πρέπει να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προσλήψεις.
Ο νέος υπουργός γνωρίζει το πρόβλημα, το έχει κατανοήσει, αλλά θα πρέπει να δούμε και στην πράξη τι θα γίνει».

patris.gr