Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Ιταλία: Εκανε στάση στη Μασσαλία, βρέθηκαν 36 επιβάτες με κορωνοϊό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.3.20

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Ιταλία: Εκανε στάση στη Μασσαλία, βρέθηκαν 36 επιβάτες με κορωνοϊό

Ιταλικό κρουαζιερόπλοιο με προορισμό το λιμάνι της Σαβόνας στην Ιταλία έχει 36 επιβάτες που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μετά τα τεστ που έγιναν σε επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Αξιωματούχος της νομαρχίας της περιφέρειας της Μασσαλίας δήλωσε στο Reuters ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσοι από τους μολυσμένους με κορωνοϊό ιό επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και πόσοι ήταν ακόμα στο πλοίο, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μασσαλία απόψε για τη Σαβόνα. Χθες, Πέμπτη, και σήμερα το Costa Luminosa αποβίβασε 639 από τους 1.421 επιβάτες του στη Μασσαλία, ενώ γαλλικό ιατρικό προσωπικό εξέτασε τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που παρουσίαζαν συμπτώματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό. Ένας επιβάτης, Ελβετός πολίτης ηλικίας άνω των 70 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Επιβάτες παρουσίαζαν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου
Το κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa, που διαχειρίζεται η ιταλική Costa Cruises, θυγατρική της Carnival Corp, είχε αναχωρήσει από το Φορτ Λόντερντεϊλ στη Φλόριντα στις 5 Μαρτίου, για κρουαζιέρα με προορισμό τη Βενετία της Ιταλίας. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα έπρεπε να αποβιβαστούν δύο επιβάτες στο Πουέρτο Ρίκο, οι οποίοι στη συνέχεια διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Αποβιβάστηκαν επίσης τέσσερις άρρωστοι επιβάτες στο νησί της Τενερίφης, στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

Η νομαρχία ανακοίνωσε ότι προτού το κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa δέσει στη Μασσαλία, είχε δηλώσει στις αρχές ότι 75 άνθρωποι παρουσίαζαν συμπτώματα αναπνευστικής νόσου ή είχαν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν μολυνθεί με τον ιό. Μεταξύ αυτών στους οποίους επιτράπηκε να αποβιβαστούν χθες και σήμερα ήταν 235 Αμερικανοί και 77 Καναδοί, οι οποίοι με λεωφορείο έφθασαν στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, από όπου πήραν το αεροπλάνο για την Ατλάντα. Πέντε από τους επιβάτες αυτής της πτήσης είχαν συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη νομαρχία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Δέκα Ισπανοί μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο για να πάρουν την πτήση για Βαρκελώνη, ενώ 187 Γάλλοι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο σπίτι τους. Η νομαρχία ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες που αποβιβάστηκαν --με ή χωρίς συμπτώματα -- ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες τις οποίες έπρεπε να φορούν μέχρι να μπουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Η Γαλλία έχει επιβάλει από τη Δευτέρα πολύ αυστηρά μέτρα σε όλη την επικράτειά της για να καταπολεμήσει την πανδημία, η οποία έχει σκοτώσει μέχρι σήμερα 450 ανθρώπους στη χώρα. Τα κρουαζιερόπλοια, ασφυκτικά γεμάτα από τουρίστες, συχνά ηλικιωμένους, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη διασπορά του ιού και η αποβίβαση επιβατών τους έχει απαγορευτεί σε αρκετές χώρες.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/kroyazieroploio-italia-36-epibates-me-koronoio