Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατριώτη απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του πρωθυπουργού (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.3.20

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατριώτη απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του πρωθυπουργού (VIDEO)




Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατριώτη πραγματοποίησε στις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.





Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Ολιγομελής ήταν και η παρουσία της μπάντας που παιάνισε τον εθνικό ύμνο, με τα μέλη της επίσης να βρίσκονται σε απόσταση το ένα από το άλλο.

Μετά την κατάθεση στεφάνου η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε χρόνια πολλα στους παριστάμενους και αποχώρησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, να στήνουν ανά δυάδες «πηγαδάκια» και να ανταλάσσουν ευχές και απόψεις.

Ακολούθησε στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου η απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Παράλληλα διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν πάνω από:

- Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
- Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
- Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
- Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.
protothema.gr/