Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Αίτημα ενημέρωσης ανφορικά με τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί λόγου ιού COVID-19 για τους αποσπασμένους στο Αιγαίο Συναδέλφους μας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.3.20

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. : Αίτημα ενημέρωσης ανφορικά με τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί λόγου ιού COVID-19 για τους αποσπασμένους στο Αιγαίο Συναδέλφους μας

Ως Έ.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. και μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον ιό COVID-19 και την επικινδυνότητα που αυτός ενέχει, θα θέλαμε να ενημερωθούμε για το τι μέτρα έχει λάβει ή προτίθεται  να λάβει η Υπηρεσία για όσους Συναδέλφους βρίσκονται τώρα, και εν καιρώ καραντίνας, σε νησιά του Αιγαίου ως ενίσχυση των εκεί Λιμενικών Αρχών για το πρόβλημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού και σε λίγες μέρες θα επιστρέψουν πίσω στις υπηρεσίες τους που οργανικά ανήκουν.
Καθημερινά όλοι αυτοί οι Συνάδελφοι έρχονται σε επαφή με δεκάδες ίσως και εκατοντάδες αλλοδαπούς άγνωστου υγειονομικής κατάστασης όπου κανένας δεν γνωρίζει αν και τι αρρώστια ίσως να έχει ο καθένας από αυτούς τους αλλοδαπούς.
Όλοι αυτοί οι Συνάδελφοι έχουν πίσω οικογένειες ,μωρά, ηλικιωμένους ,άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων.
Έχει υπάρξει μέριμνα ούτως ώστε όταν επιστρέψουν από το Αιγαίο να εξεταστούν ΑΜΕΣΑ ή να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών με ειδική άδεια από την υπηρεσία ούτως ώστε να μην κινδυνέψουν οι ίδιοι αλλά ούτε και οι οικογένειες τους, συγγενείς, φίλοι αλλά και Συνάδελφοι??
Τέλος κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ως Ένωση για όλα αυτά τα Στελέχη ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την υπηρεσία και για αυτά τα Στελέχη, που αγωνίζονται κάθημερινά στην πρώτη γραμμή του Αιγαίου μαζί με τους εκεί Συνάδελφους.


                                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                   ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ