Θερμομέτρηση από... απόσταση με υπέρυθρες θα κάνει σε πολίτες η ΕΛΑΣ - Το νέο μηχάνημα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.3.20

Θερμομέτρηση από... απόσταση με υπέρυθρες θα κάνει σε πολίτες η ΕΛΑΣ - Το νέο μηχάνημα

Πρόσβαση σε αστυνομικές υπηρεσίες και έλεγχοι πολιτών στον δρόμο μετά από θερμομέτρηση! Μηχανήματα θερμομέτρησης από απόσταση με υπέρυθρες, που ανιχνεύει την θερμική ακτινοβολία του σώματος, θα προμηθευτούν κεντρικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και εξετάζεται η πιθανότητα παρόμοιο υλικό να λάβουν σταδιακά και τα πληρώματα περιπολικών, αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να… θερμομετρούν πολίτες που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία των πόλεων ή και σε αυτούς που πρέπει να υποβάλλουν σε αστυνομικό έλεγχο.
Αναφορικά με την πρόσβαση σε αστυνομικές υπηρεσίες, οι φρουρές των κτιρίων όπως για παράδειγμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εργάζονται περίπου 3.000 αστυνομικοί και προσέρχονται εκατοντάδες πολίτες, με το μηχάνημα θα θερμομετρούν αστυνομικούς και πολίτες που προσέρχονται στο κτίριο. Στην περίπτωση που η ένδειξη είναι ανησυχητική, και παραπέμπει σε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, ο αστυνομικός ή ο πολίτης θα οδηγείται εξωτερικά του κτιρίου, και θα ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, ενώ αν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες θα μεταφέρεται σε νοσοκομείο. Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στην περίπτωση που η προμήθεια των θερμομέτρων από απόσταση επεκταθεί και στα πληρώματα περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία μπορεί να εντοπίζουν ύποπτα κρούσματα του ιού.
Στο μεταξύ, μαγνητοφωνημένο κείμενο αποτροπής συνωστισμού πολιτών σε δρόμους, πάρκα, πλατείες, σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, φαρμακεία, θα ακούγεται από τα μεγάφωνα των περιπολικών της αστυνομίας που θα περιπολούν στους δρόμους της Αττικής, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Το κείμενο θα είναι στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά ακόμη και σε διάλεκτο Ουρντού και Φαρσί, που θα ακούγονται διαδοχικά, είτε με επιλογή του πληρώματος του περιπολικού ανάλογα με την ανίχνευση εθνικότητας των πολιτών που δεν έχουν περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις, περιττές βόλτες, εξόδους και συναθροίζονται μαζικά σε διάφορα σημεία της πόλης.
Αυτή η αστυνομική δράση έκανε την εμφάνισή της σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με πρωτοβουλία των αστυνομικών, που έπαιρναν το μικρόφωνο και προέτρεπαν τους πολίτες να απομακρυνθούν ή να μην συναθροίζονται ωστόσο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., θα δοθεί μαγνητοφωνημένο κείμενο σταδιακά σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.
Στο μεταξύ συνεχίζονται τα αστυνομικά μέτρα… κορωνοϊού για την αποτροπή ακραίων φαινομένων πλιάτσικο, ληστειών σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, αρτοποιεία, βενζινάδικα, και διαρρήξεων-κλοπών σε κλειστά εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα.
Οι περιπολίες αυξάνονται καθημερινά κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες για την πρόληψη-αποτροπή έκνομων ενεργειών. Μετά την αναστολή αδειών του αστυνομικού προσωπικού, όσοι επιστρέφουν από αυτές αναμένεται να στελεχώσουν ομάδες περιπολιών, όπως και αστυνομικοί από επιτελικά γραφεία, τροχαία, εγκληματολογικά εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες. Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης προβλέπει αντίστοιχη αστυνομική παρουσία σε μεγάλα πολυκαταστήματα και εμπορικά, που είναι κλειστά αυτή την χρονική περίοδο, στοιχείο που μπορεί να μην μείνει ανεκμετάλλευτο από ομάδες κακοποιών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιχειρήσουν κλοπές ή διαρρήξεις για την απόσπαση εμπορευμάτων.
Πηγή: ΤheToc.gr