Σωρεία διαμαρτυριών για την καθυστέρηση κατάταξης των 155 επιτυχόντων του διαγωνισμού Λιμενοφυλάκων έτους 2019. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.2.21

Σωρεία διαμαρτυριών για την καθυστέρηση κατάταξης των 155 επιτυχόντων του διαγωνισμού Λιμενοφυλάκων έτους 2019.


 Ο διαγωνισμός με την αρ.πρωτ.2421.6-3/64323/2019/04-09-2019 απόφαση βγήκε στον "αέρα" τον Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε στις 15/01/21 μετά την προσωρινή αναστολή των διαδικασιών λόγω ισχύος μέτρων προστασίας από τον Covid-19" που είχε συντελεστεί το Νοέμβριο του 2020http://www.hcg.gr/node/23831 .

Έκτοτε με μια γενική ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας οι υποψήφιοι/ες που περιλαμβάνονται στον  Τελικό Πίνακα Επιτυχόντων ενημερώθηκαν ότι "θα καταταχθούν στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την εν λόγω απόφαση θα καθορίζεται και η ημερομηνία κατάταξης και παρουσίασης στη Σχολή για την έναρξη της εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες θα κληθούν για κατάταξη με Εγκύκλιο Διαταγή Πρόσκλησης Κατάταξης, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο πρόγραμμα «Διαύγεια»."

Εχει περάσει ήδη ένας μήνας χωρίς να έχει υπάρξει καμία πρόοδος για το θέμα.

Υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος που να μπορεί να ενημερώσει τους επιτυχόντες;

Αληθεύει ότι προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός χωρίς να υπάρχουν οι θέσεις;

Συμπληρώνεται χρόνος από την ψήφιση του ν.4676/20 και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τροποποιήσεις του οργανισμού του Υπουργείου για τις οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η κατάταξη των 155, ούτε των 300 που θα στελεχώσουν με πληρώματα τα σκάφη του ΛΣ, ούτε και των επιλαχόντων όπως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός.

Η απορία μας είναι η εξής:

Δεν γνωρίζει κάποιος από την ηγεσία ή κάποιος από τους συμβούλους(πχ κ.Συμβουλάκης) ώστε με μια επίσημη ανακοίνωση να ενημερώθουν  οι ενδιαφερόμενοι;

Γιατί να κρατούνται σε αγωνία οι επιτυχόντες και να εκτίθεται ο Υπουργός;