«58ο Ράλλυ Αιγαίου»: Αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.2.21

«58ο Ράλλυ Αιγαίου»: Αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση


 Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) συνεχίζοντας μια παράδοση 57 ετών, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, θα διοργανώσει από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου το «58ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου», το οποίο θα επισκεφθεί την Τήνο και τα Ψαρά.

Αφιερωμένο στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών, και το ολοκαύτωμα της, θα είναι το φετινό Ράλλυ Αιγαίου. Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) συνεχίζοντας μια παράδοση 57 ετών, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, θα διοργανώσει από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου το «58ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου», το οποίο θα επισκεφθεί την Τήνο και τα Ψαρά.


«Ο ΠΟΙΑΘ συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Εθνεγερσία αφιερώνει το 58ο Ράλλυ Αιγαίου στην Ηρωική Νήσο των Ψαρών και στο ολοκαύτωμά της που συγκλόνισε την Ευρώπη και ενέπνευσε πολλούς πνευματικούς ανθρώπους, όπως τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό που έγραψε το ποίημα «Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη», και τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Νικόλαο Γύζη με τους δύο πίνακές του "Η Δόξα των Ψαρών" και "Η καταστροφή των Ψαρών"», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.


Τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από το Φαληρικό Όρμο, συμβολικά μπροστά από το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, στις 17 Ιουλίου, και ύστερα από μία διαδρομή 95 ν.μ. αφού αφήσουν αριστερά την Κύθνο και δεξιά τη Σύρο θα φτάσουν στην Τήνο. Από την Τήνο θα αποπλεύσουν στις 20/7 με προορισμό τα Ψαρά (70 ν.μ.). Στις 23 Ιουλίου θα διεξαχθεί τοπική ιστιοδρομία με διαδρομή τον περίπλου Ψαρών και Αντίψαρων (20.μ.), και τέλος στις 24 Ιουλίου τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά και θα χαράξουν πορεία για το Σούνιο (95 ν.μ.), όπου και θα τερματίσουν κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα. Η συνολική διαδρομή την οποία θα καλύψουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα αγωνιστούν στο 58ο Ράλλυ Αιγαίου θα ξεπεράσει τα 300 ναυτικά μίλια.


Κατά την παραμονή των πληρωμάτων στα Ψαρά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όπως καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Κωνσταντίνου Κανάρη, στο Ηρώον, και στην προτομή του Ιωάννη Βαρβάκη, καθώς και τρισάγιο στα εκκλησάκια του Άγιου Ιωάννη και της Αγίας Άννας στη Μαύρη Ράχη.


Άλλη μία χρονιά που η διοργάνωση θα στηρίξει τη δράση του ΠΟΙΑΘ «Να Σώσουμε Τις Θάλασσές Μας», αφού τα πληρώματα σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς σε παραλίες της Τήνου και των Ψαρών, ενώ όπως και τα τρία προηγούμενα χρόνια σε όλες τις εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα είδη εστίασης, (ποτήρια, πιάτα, πιρούνια, καλαμάκια & σακούλες απορριμμάτων). Επίσης δε, θα ανακυκλωθούν όλα τα απορρίμματα των συμμετεχόντων σκαφών στα κατά τόπους λιμάνια του αγώνα.

https://www.protothema.gr