Χαλκίδα: Αλιευτικοί έλεγχοι από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.2.21

Χαλκίδα: Αλιευτικοί έλεγχοι από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας


 Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας εντοπίστηκε ένας 39χρονος  να διενεργεί υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία δολωμάτων. 

Συνολικά ευρέθησαν και κατασχέθηκαν οκτακόσια σαράντα οκτώ (848) ζωντανά άτομα του είδους “ολοθούριο”, το οποίο είναι απαγορευμένο παντελώς στην ερασιτεχνική αλιεία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω κατασχεθέντα ζώντα αλιεύματα  επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, όπου ο 53χρονος κυβερνήτης του διενεργούσε  αλιεία με παράνομο αλιευτικό εργαλείο του είδους “ΔΙΧΤΥ ΜΟΝΟΚΛΩΝΟ ΕΚ ΜΗΣΙΝΕΖΑΣ (ΜΟΝΟΦΙΛΑΜΕΝ)” περίπου πεντακοσίων (500Μ) μέτρων. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το δίχτυ κατασχέθηκε και καταστράφηκε.