Παράταση του lockdown στην Αττική - Οι νέες περιοχές που εισέρχονται σε «βαθύ κόκκινο» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.2.21

Παράταση του lockdown στην Αττική - Οι νέες περιοχές που εισέρχονται σε «βαθύ κόκκινο»


 Την παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα στην Αττική, μέχρι και τις 8 Μαρτίου, ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.


Tην ίδια ώρα, η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και την ερχόμενη εβδομάδα και, αν χρειαστεί, θα παραταθεί κατά μία ακόμα εβδομάδα το lockdown, ήτοι μέχρι τις 15 Μαρτίου.   


Έτσι, παραμένουν κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. 


Παράλληλα, η κυβέρνηση θεωρεί ως προτεραιότητα τη χαλάρωση των μέτρων, με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου με τη μεθόδου του click away και το SMS στο 13032, εφόσον βέβαια το επιτρέψει το επιδημιολογικό προφίλ της Αττικής και η πίεση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία.


Οι νέες περιοχές που εισέρχονται σε «βαθύ κόκκινο»


Μετά την Αρκαδία και το Ναύπλιο, που μπήκαν σε αυστηρό lockdown, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, έως και τις 8 Μαρτίου εισέρχονται οι παρακάτω περιοχές: 


Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι 

Θεσπρωτία 

Σύρος 

Σάμος 

Άρτα 

Διδυμότειχο 

Δήμος Λοκρών 

Αμφιλοχία 

Ηράκλειο Κρήτης 

Κορινθία 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται Ηγουμενίτσα, Λουτράκι, Λάρισα και Βόλος, ενώ από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου βγαίνουν Μύκονος, Τέμπη και Κάρπαθος. 


«Kαμπανάκι» σε Πειραιά και Δυτική Αττική


Για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στον Πειραιά και στη Δυτική Αττική έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τα ενεργά κρούσματα να φτάνουν τα 1.200 και 1.000 αντίστοιχα στις εν λόγω περιοχές. 


Τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown


Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.

Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα, ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.

Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων.

Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με τη μέθοδο e-shop.

https://www.zougla.gr