Ξέφυγε ο Ερντογάν: Καταγγέλλει προβοκάτσιες από την Ελλάδα και μετονομάζει το Αιγαίο σε…. «Θάλασσα των Νήσων» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.2.21

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Καταγγέλλει προβοκάτσιες από την Ελλάδα και μετονομάζει το Αιγαίο σε…. «Θάλασσα των Νήσων»


 Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του στην Αγία Σοφία, καθώς συνέδεσε τη μετατροπή της σε τζαμί με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία!


Συνεχίζει τις προκλήσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ρητορικές εξάρσεις οι οποίες φτάνουν κάποιες φορές στα όρια του… κωμικού.


Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Ενρτογάν έκανε λόγο για «προβοκάτσιες» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, φτάνοντας σε σημείο να… μετονομάσει το Αιγαίο σε… «Θάλασσα των Νήσων», κατά την ομιλία του σε συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).


«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος. 


Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του στην Αγία Σοφία, καθώς συνέδεσε τη μετατροπή της σε τζαμί με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία! «Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί» ισχυρίστηκε...


Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη ρητορική όξυνσης του Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες, από το Αιγαίο μέχρι την Αγιά Σοφιά, ενόψει του νέου γύρων των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα. 

https://newpost.gr