Συλλήψεις και κατάσχεση αλιευμάτων από το Λιμενικό Λευκάδας στον Μύτικα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.2.21

Συλλήψεις και κατάσχεση αλιευμάτων από το Λιμενικό Λευκάδας στον Μύτικα


 Περίπου 90 κιλά ολοθούρια, (1.500 κομμάτια) κατάσχεσαν χθες το βράδυ οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος Λευκάδας από σκάφος που ψάρευε ανοιχτά του Μύτικα.


Πρόκειται για ψαράδες που έφτασαν από το Αιγαίο για την αλιεία ολοθουρίων. Να σημειωθεί ότι τα ολοθούρια εκτός από δόλωμα είναι και ένα πολύ καλό έδεσμα.


Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του lefkadapress.gr, στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε εργοστάσια τα οποία καπνίζουν τα συγκεκριμένα αλιεύματα, τα συσκευάζουν και τα εξάγουν, κυρίως στις ασιατικές χώρες.


Πρόκειται για το γνωστό διεθνώς ως αγγούρι της θάλασσας, το ολοθούριο σύμφωνα με την επιστημονική ονομασία ή απλά ψολιόγκο (ή ψολιάγκο) για τους ψαράδες του Ιονίου και του Αιγαίου.


Για τους τελευταίους, αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα εκλεκτό δόλωμα για τα παραγάδια, καθώς εκτός των άλλων έχει τη φυσική ιδιότητα να φωσφορίζει εντός του νερού.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, στο λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος να έχει προβεί, καθ΄ υπέρβαση, στην αλιεία χιλίων πεντακοσίων δώδεκα (1.512) ατόμων του είδους ολοθούριο, συνολικού βάρους ενενήντα ενός κιλών 91,00kg.


Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

https://karvasaras.gr/