Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο στενό Καφηρέα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ζάκυνθο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.5.21

Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο στενό Καφηρέα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ζάκυνθο


 Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Έλεγχου Κυκλοφορίας Πλοίων της Ραφήνας, ότι το Φ/Γ “OTΖΙΑS” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ ο πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου δεν αιτούσε συνδρομή.


Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “CHORNOMORSK” Ουκρανίας με προορισμό τον λιμένα “CASTELLON” Ισπανίας με 25 άτομα πλήρωμα.


Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα απέπλευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και δυο (02) ιδιωτικά σκάφη προς εντοπισμό και τυχόν παροχής συνδρομής σε ανωτέρω πλοίο.


Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο πλοίαρχος του Φ/Γ “OTΖΙΑS” δήλωσε ότι κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης με ιδία μέσα συνεχίζει τον πλου του για τον λιμένα προορισμού.


*****


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών καθώς και του 49χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.


Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, ανάμεσα στο φορτίο το οποίο ήταν μύδια τοποθετημένα επάνω σε παλέτες τέσσερις (04) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.


*****


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής λεωφόρου “Κ. ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ” όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό έναν 63χρονο, συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 28χρονο.


Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού της δίκυκλης μοτοσυκλέτας. Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ”, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.


Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, καθώς ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης.