Θάνατος άνδρα στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Τραυματισμός αλιεργάτη στην Κάρυστο – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.5.21

Θάνατος άνδρα στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Τραυματισμός αλιεργάτη στην Κάρυστο – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας


 Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, για ύπαρξη άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΡΙΔΙΑ'' ν. Χίου. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ανέσυραν τον 79χρονο ημεδαπό άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο ανωτέρω, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 28, 28 και 41 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, από τον Κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, για τον τραυματισμό 56χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη μέλους πληρώματος του σκάφους. Ο άνδρας διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου ''ΔΙΟΚΛΕΙΟ'', όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

*****


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τραυματισμό 38χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ναύτης) του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR PAROS”, εντός του πλοίου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:


- 85χρονης, από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και


- 49χρονης, από το λιμένα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.

*****


Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, χθες, στην παραλία Μάνδρας Δήμου Αβδήρων. Από από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.