Καθαρισμός ακτών και βυθού στο Μαρκόπουλο απο στελέχη του Λιμενικού Σώματος (VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.5.21

Καθαρισμός ακτών και βυθού στο Μαρκόπουλο απο στελέχη του Λιμενικού Σώματος (VIDEO)

 


Το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων και κοινωνικών ενεργειών του, διοργάνωσε με επιτυχία εθελοντικό καθαρισμό στις παραλίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, στις 19/5/21.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν εκτός από τα τοπικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος, Λιμενικού Τμήματος Μαρκοπούλου, οι διακεκριμένοι αθλητές:


Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ Αντώνης, Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα

Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Δημήτρης, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, νέος προπονητής της ΑΕΚ.  

Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΛΑΧΟΣ Θοδωρής, πρώην πολυνίκης υδατοσφαιριστής και προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών υδατοσφαίρισης καθώς και του Ολυμπιακού.

Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΔΑΝΔΟΛΟΣ Κωνσταντίνος, παγκόσμιος πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση, προπονητής της εθνικής ενόπλων δυνάμεων.

Η Αρχικελευστής ΛΣ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ Βασιλική,  Ολυμπιονίκης στο beach volley

Διεθνής Διαιτητής Υδατοσφαίρισης Σημαιοφόρος ΛΣ ΜΠΟΥΔΡΑΜΗΣ Νικόλαος

Την δράση συντόνισε το Γραφείο Αθλητισμού (Υποπλοίαρχος ΛΣ ΜΕΝΕΛΑΟΥ Καλλιόπη και η Διοικητής του  Α’ Λ/Τ Μαρκοπούλου του Κ.Λ Ραφήνας Σημαιοφόρος ΛΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα. Στον καθαρισμό των ακτών συνέδραμαν στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου, της τοπικής Πολιτικής Προστασίας και του Δασαρχείου. Επίσης συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης ΚΟΛΙΟΒΑΣΙΛΗΣ και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος ΧΟΥΧΟΥΛΗΣ.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών απορρίπτεται στις θάλασσες και στις ακτές. Η εν λόγω δράση του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σκοπό δεν είχε τόσο στην περισυλλογή των σκουπιδιών αλλά στην ευαισθητοποίηση κυρίως της νέας γενιάς σε ένα άλλο είδος πολιτισμού, που η αθλητική δραστηριότητα έχει βασικό λόγο. Ο αθλητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος πάνε μαζί !