Παροχή συνδρομής σε χειριστή κανό στην Ικαρία - Πτώση οχήματος στη θάλασσα με έναν επιβαίνοντα στην Κύμη - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.5.21

Παροχή συνδρομής σε χειριστή κανό στην Ικαρία - Πτώση οχήματος στη θάλασσα με έναν επιβαίνοντα στην Κύμη - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας


 Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Εύδηλου Ικαρίας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση 63χρονου χειριστή κανό, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Άκρας Αρμενιστή ν. Ικαρίας.


Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτη ανάγκης και στην στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ σκάφος «ΒΑΣΙΛΙΚΗ» Ν.Χαλ. 446, το οποίο εντόπισε και προσπάθησε να ανασύρει τον ανωτέρω με αρνητικά αποτελέσματα.


Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ελικόπτερο «ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ» της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσε και περισυνέλεξε σώο τον 63χρονο, τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Ικαρίας., όπου στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τοπικό Νοσοκομείο καλά στην υγεία του για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.


*****


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Κύμης, από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή του “ΠΛΑΤΑΝΑ” επί της παραλιακής οδού Κύμης - Αλιβερίου.


Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο 49χρονος ιδιοκτήτης και μοναδικός επιβαίνων του οχήματος, είχε εξέλθει με ίδιες δυνάμεις από τη θάλασσα, ενώ το εν λόγω όχημα ανελκύστηκε με μέριμνα του Λιμεναρχείου Κύμης.


Κατά δήλωση του ο οδηγός του ως άνω οχήματος, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε βραχώδη ακτή και στη συνέχεια να καταλήξει εντός του ύδατος. Ο ανωτέρω διεκομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω εξετάσεις.


Προανάκριση διενεργείται από την οικία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 85χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


*****


Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, στην περιοχή ''ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ'' Ελαφόνησου Λακωνίας.


Από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.