Τραυματισμός ημεδαπού ναυτικού σε E/Γ–Ο/Γ πλοίο – Συλλήψεις στην Πάτρα - Αλιευτικός έλεγχος στην Κέα – Διακομιδή ασθενών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.5.21

Τραυματισμός ημεδαπού ναυτικού σε E/Γ–Ο/Γ πλοίο – Συλλήψεις στην Πάτρα - Αλιευτικός έλεγχος στην Κέα – Διακομιδή ασθενών


 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, για τον τραυματισμό 23χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναυτόπαις) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Π. 12665. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός τραυμάτισε τον αριστερό του αντίχειρα ενώ χειριζόταν καδένα έχμασης, εντός του γκαράζ. Συνοδεία αξιωματικού του πλοίου ο ανωτέρω ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση υπέστη κάταγμα αριστερού αντίχειρα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.


*****


Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, ένας 41χρονος ημεδαπός και ένας ανήλικος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 41χρονος ημεδαπός ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε κρυμμένο ανάμεσα στο φορτίο του επικαθήμενου έναν ανήλικο αλλοδαπό στερούμενο νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.


*****


Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Β' Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, στην Θαλάσσια περιοχή ν. Κέας. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε, 53χρονος ημεδαπός, να έχει προβεί σε αλιεία με τη χρήση υποβρύχιου τουφέκιου (ψαρεντούφεκο) και με τη χρήση δυο (02) αυτόνομων καταδυτικών συσκευών (μπουκάλες), ενώ σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε επί του υπό διακυβέρνηση του Τ/Χ σκάφος βρέθηκαν επιπλέον, δυο (02) αυτόνομες καταδυτικές συσκευές (μπουκάλες) και ακόμη ένα υποβρύχιο τουφέκιο (ψαρεντούφεκο). Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ αλιεύματα δεν βρέθηκαν.


*****


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:


23χρονου και 40χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,


38χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53 και


37χρονου, από λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.