Παροχή συνδρομής σε Α/Κ σκάφος στην Κάλυμνο - Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη – Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο – Διακομιδές ασθενών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.5.21

Παροχή συνδρομής σε Α/Κ σκάφος στην Κάλυμνο - Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη – Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στον Βόλο – Διακομιδές ασθενών


 Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική  Αρχή Καλύμνου για Αλιευτικό σκάφος σε δυσχερή θέση, με έναν (01) επιβαίνων, στη θαλάσσια περιοχή ΠΕΖΟΝΤΩΝ ανατολικά ν. Καλύμνου . 


Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ» Ν. Καλ. 573, όπου εντόπισαν αγκυροβολημένο το Α/Κ σκάφος «ΠΟΠΗ» Σ. Καλ. 211.


Το «ΠΟΠΗ» ρυμουλκήθηκε από το «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ» με ασφάλεια συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Βαθέως, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 


Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Καλύμνου .


*****


Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε χθες από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε Φ/Γ-Ψ/Γ όχημα στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεσσάρων μεταλλικών δοχείων, τα οποία περιείχαν 780 νωπά άτομα του είδους “ολοθούριο”, εντός θαλασσινού νερού, τα οποία διακινούνταν σε απαγορευμένη για την αλιεία του είδους χρονική περίοδο.


Τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και απελευθερώθηκαν στη θάλασσα, ενώ κατά του παραβάτη κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


*****


Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην έξοδο του λιμένος Βόλου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.


*****


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:


-77χρονης, από τον λιμένα Σερίφου προς τον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Πειραιά 8745 ,


-83χρονης, από τον λιμένα Πάρου προς τον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Ν. 53 και


-63χρονου, από τον λιμένα Ίου προς τον λιμένα Αθηνιού Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Ν. Ίου 16.