Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για το θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.1.23

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για το θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη




 Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τριήμερο στρατιωτικό πένθος. Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αγωνιώδεις έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους. Συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού.

Θρήνος επικρατεί στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών / Eurokinissi

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το dikastiko.gr, πως επίσημη ανακοίνωση για το θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου υποσμηναγού εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέροντας πως «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών».

Παναγιωτόπουλος: Θλίψη και οδύνη για την απώλεια του Υποσμηναγού – Η σκέψη μας στην οικογένεια

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα

protinews.com.gr

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Αγωνιώδεις έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη

Οι αρχές γνωρίζουν που ήταν το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους και εκεί εστιάζουν τις εντατικές έρευνες από αέρος και θαλάσσης στις οποίες μετέχουν 2 ελικόπτερα Agusta ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερo Σικόρσκι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικoύ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα C-130 και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και όπως λένε θα τηρηθεί απόλυτα το πρωτόκολλο έρευνας-διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR στο ατύχημα αναφέρθηκε ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος ήταν παρών στην αλλαγή σκυτάλης του Σχηματισμού από τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου στον νέο Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και NRDC-GR, Πάρι Καπραβέλο.

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα

protinews.com.gr

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Τα πρώτα λόγια του πατέρα του 31χρονου αγνοούμενου

Με τον πατέρα του αγνοούμενου πιλότου επικοινώνησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, με τον πατέρα να εξηγεί πως από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πολεμική Αεροπορία. 

Ήρθαν από το επιτελείο της αεροπορίας εδώ στο σπίτι μας και μας είπαν ότι ψάχνουν το γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν από πολύ νωρίς για το τι συνέβη ενώ πριν από λίγο ήρθαν αυτοπροσώπως στο σπίτι μας και μου είπαν ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό”, ανέφερε ο πατέρας του 31χρονου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πατρίδα δε θα τον ξεχάσει

«Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει» προστίθεται στη σχετική ανάρτηση.

Πηγή: ertnews.gr