Άρειος Πάγος: Έρευνα για ενδεχόμενες επαφές αστυνομικών με νονούς της νύχτας ζήτησε ο εισαγγελέας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.1.23

Άρειος Πάγος: Έρευνα για ενδεχόμενες επαφές αστυνομικών με νονούς της νύχτας ζήτησε ο εισαγγελέας


 Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζητεί η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο

Την διενέργεια έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το οποίο αναφέρεται σε επαφές στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας.


Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα που ανήκουν στην αστυνομία. Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζητεί η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο, ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Το επίμαχο δημοσίευμα έχει τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» και αναφέρεται σε επικοινωνίες που φέρονται να έχουν στελέχη της ΕΛΑΣ , ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο, στις οποίες ακούγονται να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συγκεκριμένες συνομιλίες μπήκαν στο «στόχαστρο» όταν εντοπίστηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό. Από τις συνομιλίες φαίνεται να προκύπτει πως στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους ώστε να επιτρέπουν στα κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα. Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς.

Πηγή