Βάφτισαν την Κρήτη «παραμεθόριο» την ώρα που τα νησιά είναι υποστελεχωμένα κατά 50% ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.1.23

Βάφτισαν την Κρήτη «παραμεθόριο» την ώρα που τα νησιά είναι υποστελεχωμένα κατά 50% ;

 


Σκάνδαλο στο Λιμενικό: Βάφτισαν την Κρήτη «παραμεθόριο» την ώρα που τα νησιά είναι υποστελεχωμένα κατά 50%

Όλοι γνωρίζουμε το έργο που επιτελούν τα στελέχη του Λιμενικού στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως σε αυτά της παραμεθορίου λόγω της έξαρσης του μεταναστευτικού την τελευταία δεκαετία.

Οι κυβερνήσεις έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Λιμενικών υπηρεσιών στα νησιά του Αατολικου Αιγαίου προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα μεταναστευτικά κύματα που έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση εθνικού ενδιαφέροντος που δύσκολα θα αλλάζει στο άμεσο μέλλον.

Τόσο ο σημερινός υπουργός ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης όσο και οι προκάτοχοί του, είχαν επενδύσει στην διαμόρφωση του πολιτικού τους προφίλ μέσω της προσφοράς των στελεχών του Λιμενικού.

Μεγάλο το παράπονο των Λιμενικών που υπηρετούν στα νησιά μας ,αφού παραμένουν εγκλωβισμένα και χωρίς τη δυνατότητα μετάθεσης για αρκετά έτη αφού τα πιο πολλά νησιά παραμένουν υποστελεχωμένα.

Και ενώ όλοι γνωρίζουν πως βασικός στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος είναι η ενίσχυση των νησιών με προσωπικό που τοποθετείται από τις παραγωγικές σχολές, η καταγγελία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κώστα Κυράνη έρχεται να δώσει μια άλλη διάσταση στην πραγματικότητα που αφορά κυρίως στον ΥΝΑΝΠ κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ αναφέρονται τα εξής:

Από δύο σειρές Λιμενοφυλάκων που αποφοίτησαν τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Γενάρη του 2023 δεν ¨περίσσεψε¨ ούτε μία θέση προκειμένου να ενισχυθούν οι Β.Σποράδες, την ίδια στιγμή που προβλέφθηκαν 4 θέσεις για να τοποθετηθούν νέοι συνάδελφοι στην πλήρους σύνθεσης υπηρεσία της Σητείας Κρήτης που εντελώς τυχαία αποτελεί και την εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτεύεται ο Υπουργός μας κ.Πλακιωτάκης Ιωάννης.

Υποτίθεται πως οι συνάδελφοι που αποφοιτούν από τις σχολές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τοποθετούνται στα νησιά που έχουν τεράστιες ανάγκες και ελλείψεις!

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεγάλα νησιά όπως η Χίος , η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος, η Κως, η Ρόδος λειτουργούν υποστελεχωμένα στο -50%.

Όμως από ότι φαίνετα όμως η αγωνία του ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Αλεξανδράκη Γ. ήταν την παραμονή των εκλογών να τοποθετηθούν 20άχρονα στελέχη του Λιμενικού από τη σχολή στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σητεία.

Στους Λιμενικούς που θα παραμείνουν για ακόμη ένα χρόνο στα νησιά μακριά από το σπίτι τους με δύο κουβέντες μπορεί ο καθένας να απαντήσει κάνοντας χρήση τη ρήση του θυμόσοφου λαού “τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα ;”

Πηγή