Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ για Θράκη: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.1.23

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ για Θράκη: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες


 «Δεν επιθυμεί την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας»

Απάντηση και μάλιστα σκληρή έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην Τουρκία μετά τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας που μίλαγε για «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη.


«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.


Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.


Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε κάνει μια προκλητική ανάρτηση, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσουμε μόνους τους ομογενείς αδελφούς μας».

Πηγή