Την άμεση ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών εφαρμογών στο yachting ζητά η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Θαλάσσιου Τουρισμού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.1.23

Την άμεση ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών εφαρμογών στο yachting ζητά η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Θαλάσσιου Τουρισμού


 Τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Θαλασσίου Τουρισμού-The Hellenic Committee for Professional Yachting (“HCPY”) επισκέφθηκαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.


Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν:


– Η ασφαλιστική αντιμετώπιση των μη κοινοτικών πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής του Μητρώου Πλοίων για αποφυγή άνισης μεταχείρισης των ξένων σημαιών έναντι των ελληνικών.


– Η απαλλαγή πληρωμής ΤΕΠΑΗ (ενός μήνα) για την μετάβαση στα ναυπηγεία ή για δοκιμαστικούς πλόες (sea trials) εφόσον το σκάφος βρίσκεται σε ακινησία.


– Η άμεση ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών εφαρμογών που προβλέπει ο Ν. 4926/2022, κυρίως η εφαρμογή e-charter permission, αλλά και η έγκαιρη παρουσίαση των εφαρμογών αυτών στους φορείς και στους χρήστες του κλάδου (πλοιοκτήτες, λογιστές, πλοιάρχους, πράκτορες κ.λπ.).

Πηγή