Συνέντευξη στον Νίκο Ζερβόπουλος – Chiosin.gr παραχώρησε ο Διοικητής της ΑΕΝ μηχανικών Χίου Γιάννης Μάργαρης.
Αναφέρθηκε στη δύναμη της σχολής του η οποία σημειώνει τρομακτική αύξηση και από ένα συνολικό αριθμό 60 σπουδαστών  προστέθηκαν 35 από μεταγραφές με αποτέλεσμα στο Α εξάμηνο να υπάρχουν 95 σπουδαστές συνολικά. Υπολογίζεται ότι την επόμενη χρονιά το Ακαδημαικό έτος 2020-2021 θα  εκπαιδεύονται πάνω από  400 σπουδαστές.
Για την Ελληνική σημαία που υπάρχει στο κτίριο της σχολής πίσω από το γραφείο του τόνισε ότι νιώθει  υπερηφάνεια για το καμάρι μας και ήταν κοινή σκέψη με τους μαθητές του να υπάρξει αυτή η σημαία στην οροφή του εκπαιδευτικού κέντρου της σχολής.
Επίσης μες στους στόχους του είναι να τιμήσουμε την  χιώτικη κοινωνία που τους φιλοξενεί μέσω της εθελοντικής δράσης,  καθώς οι ίδιοι οι σπουδαστές αναλαμβάνουν δράσεις όπως η αιμοδοσία, η αναδάσωση και πολύ πιθανόν καθαρισμός παραλιών πάντως συνεργασία με το Λιμεναρχείο προσφέροντας ένα ανταποδοτικό όφελος στην κοινωνία που φοιτούν. Αναφέρθηκε στο  εγκαταλειμμένο κτίριο του οίκου Ναύτου από το οποίο σύμφωνα με το παραχωρητήριο πέτυχαν τη δημιουργία δύο επιπλέον τάξεων σε χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή επισκευάζονται και θα είναι έτοιμοι σε ένα μήνα περίπου για να υποδεχτούν τους σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου.
Επίσης τόνισε ότι η ύπαρξη των 300- 400 σπουδαστών αποτελεί τονωτική ένεση για τη χιώτικη αγορά
Δείτε όλη την συνέντευξη: