Σύλληψη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Σαλαμίνα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.1.20

Σύλληψη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Σαλαμίνα

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 19, 26 και 46 ετών και μιας 29χρονης ημεδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Τομέα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα ( Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ., καθώς και για παράβαση του Ν.3386/05, για τους δύο (02) εκ των συλληφθέντων.
   Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, τα στελέχη του Τομέα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μετέβησαν στην περιοχή της ιχθυαγοράς επί της οδού Σαλαμίνος, όπου διαπίστωσαν ότι διακινούνταν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα, με τη συνδρομή συνοδού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, σε οικία έτερης περιοχής της Σαλαμίνας,  όπου εντοπίστηκαν χίλια εννιακόσια ογδόντα (1.980) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ σε περαιτέρω έρευνα εντοπίστηκαν εντός Ε.Ι.Χ. οχήματος επιπλέον διακόσια ενενήντα (290) πακέτα τσιγάρων και δύο (02) πακέτα καπνού των 50 γραμμαρίων,  άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα και το Ε.Ι.Χ. όχημα.