Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.1.20

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ
Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Παυλίνα Καρασιώτη.
Όπως είχαμε θέσει και κατά τη συνάντησή μας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση (εδώ), υπάρχουν ζητήματα ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία αναμένουμε να ρυθμιστούν.
Συγκεκριμένα τέθηκαν:
  1. Η υπαγωγή των πληρωμάτων των Π.Λ.Σ. στις συνταξιοδοτικές διατάξεις των Ειδικών Δυνάμεων και Μονάδων (διπλά χρόνια).
  2. Η αναγνώριση του πλασματικού χρόνου τέκνων όπως συμβαίνει και στο υπόλοιπο δημόσιο.
  3. Η επέκταση των διατάξεων του άρθρ. 20 του ν.3865/10 και για τους ασφαλισμένους προ 31/12/1995 – Εξαγορά 3ετίας
  4. Η επέκταση για το σύνολο των οργανικών μονάδων και υπηρεσιών των Ε.Δ και Σ.Α. της πλασματικής 5ετίας (μάχιμη 5ετία).
  5. Η αύξηση του συντελεστή αναπλήρωσης όπως εξάλλου έχει κρίνει και το ΣτΕ.
  6. Η αναγνώριση του πλασματικού χρόνου φοίτησης σε ΑΕΝ.
Ζητήθηκε επιπλέον να δημιουργηθεί στον ΕΦΚΑ Διεύθυνση για να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα τα ειδικότερα συνταξιοδοτικά ζητήματα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η κα Γενική Γραμματέας μας ενημέρωσε ότι είναι σε διαβούλευση με όλους τους φορείς για την κατάρτιση ενός νέου νομοσχεδίου, που θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση του αναμενόμενου ν/σ του Υπ. Εργασίας και το οποίο θα περιλαμβάνει επιμέρους ζητήματα ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και όσα θέσαμε αφού μελετηθούν θα εξεταστεί η δυνατότητα να συμπεριληφθούν.
Τέλος ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας θα αναρτηθεί για διαβούλευση, στη συνέχεια θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής γεγονός, που δίνει τη δυνατότητα να κατατεθούν οι απόψεις των φορέων.
Η Ομοσπονδία μας επαναλαμβάνει ότι η όποια ασφαλιστική-συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση δε θα πρέπει να κινείται στην κατεύθυνση προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και θα πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπόψη το επικίνδυνο του επαγγέλματός μας και οι ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων μας ως εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.