Συλλήψεις αλλοδαπών στον λιμένα Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.1.20

Συλλήψεις αλλοδαπών στον λιμένα Πειραιά

Στη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του ν. 3386/05 “περί αλλοδαπών” όπως ισχύει, του 2960/01 (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας) και των άρθρων 45 και 216 Π.Κ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής έκνομων ενεργειών στον λιμένα Πειραιά και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, διενεργήθηκε ευρεία επιχείρηση από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και στελεχών του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιώς της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα τη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών. Σύμφωνα με το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό, οι ως άνω συλληφθέντες εφοδίαζαν έναντι αμοιβής έτερους αλλοδαπούς με πλαστά δελτία αιτούντος άσυλο, προκειμένου να εκδώσουν εισιτήρια και να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία.
Πρωινές ώρες σήμερα, διενεργήθηκαν κατ' οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εκατόν εννέα (109) πακέτα τσιγάρων, άνευ ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.