Ο άγνωστος στρατιώτης … Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.1.20

Ο άγνωστος στρατιώτης … Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος

Προχθές, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Λέσχης του Λιμενικού Σώματος τιμήθηκε ένας εξαίρετος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, που  λίγοι συνάδελφοι που υπηρετούν κυρίως στην επαρχία τον γνωρίζουν.
Δεν είναι από αυτούς, που θα δείτε στις κάμερες να διασώσουν ανθρώπινες ψυχές. Πάντα ως άλλος άγγελος   είναι παρών και ας μην τον πιάνουν οι κάμερες… Αυτός δίνει το καλάμι (τα επιχειρησιακά μέσα) για να ψαρεύουν οι άλλοι …
Είναι ο άνθρωπος, που μεριμνά για την εκπόνηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης του Λιμενικού Σώματος από ευρωπαϊκά ταμεία.
Είναι ο άνθρωπος, που συντάσσει τα πλήρως τεκμηριωμένα αιτήματα της χώρας τα οποία μάλιστα εγκρίνονται συνήθως με την μεγαλύτερη βαθμολογία σε σχέση με τα αιτήματα των άλλων χωρών…
Είναι αυτός, που από το έτος 2014 συνέβαλε τα μέγιστα για την προμήθεια των 4 μεγάλων σκαφών που ήδη ναυπηγούνται για λογαριασμό του Λ.Σ.
Είναι αυτός, που συνέβαλε στην έγκριση χρηματοδότησης για την προμήθεια των 5  ταχύπλοων  μήκους 16 μ. (600ριων)
Προμήθειες που αγγίζουν τα 73 εκ. ευρώ….
Είναι αυτός, που πασχίζει για την χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια για την επισκευή των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος.
Είναι αυτός, που πασχίζει κάθε φορά για την έγκριση των δαπανών για την αποστολή προσωπικού στο Ανατολικό Αιγαίο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής Κρίσης.
Είναι αυτός, που σε δύσκολες μέρες πολέμησε με νύχια και με δόντια για να σωθεί το τεράστιο και εθνικής σημασίας έργο για την εξασφάλιση της 24ωρης επιτήρησης  των θαλάσσιων συνόρων, του ΕΣΟΘΕ.   Ενός έργου ύψους άνω των 62 εκ. ευρώ, που με υπερβάλλοντα ζήλο  κάποιοι προσπαθούσαν τα προηγούμενα χρόνια να το στερήσουν από το Λ.Σ. και την χώρα γενικότερα.
Είναι αυτός, που αγωνίζεται να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΤΕΑ 2014-2020, αλλά και αυτός που αγωνίζεται για την γενναία χρηματοδότηση του Λ.Σ. για την περίοδο 2021-2027.
Είναι το στέλεχος του Λ.Σ., εκείνος ο Αξιωματικός που στους κόλπους του FRONTEX αλλά και της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής όλοι αναγνωρίζουν ως τον πρώτο τη τάξη πρέσβη του Λιμενικού Σώματος.
Το γεγονός  ότι είναι  γιός ενός από τους πλέον επιφανείς Πρέσβεις της χώρας μας του κ. Χριστοφίλη,  είναι βέβαιο, ότι έχει  διαδραματίσει τον ρόλο του…
Πάντα σεμνός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, κατά την βράβευσή του έκανε μνεία κυρίως στους συνεργάτες του,  την ξεχωριστή ομάδα που φέρνει σε πέρας μη φειδόμενη κόπους και θυσίες.
«…. είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με την αποψινή βραδιά καθώς ως οικονομικός αξιωματικός που υπηρετεί στο Αρχηγείο, μαζί με την ομάδα μου, με το τμήμα μου, δεν έχουμε την τιμή να σώζουμε ζωές στην καθημερινότητα μας, αλλά έχουμε τη δυνατότητα, δουλεύοντας σκληρά στο παρασκήνιο, κατά κάποιο τρόπο, να βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας που μάχονται στην πρώτη γραμμή, όπως είναι και οι επόμενοι βραβευθέντες…»
Ότι και να  προσθέσουμε για αυτόν τον εξαίρετο αξιωματικό, τον Πλωτάρχη Λ.Σ. (Ο) Χριστοφίλη Διονύσιο, το κάτοχο 2 μεταπτυχιακών και ομιλούντα άπταιστα 3 γλώσσες, θα είναι λίγο.
Είναι μεγάλη  η τιμή για όλους που συνυπηρέτησαν μαζί του.
Μικρός στο δέμας… γίγαντας σε προσφορά στο Λ.Σ.
Πάντα αθόρυβα, με σεμνότητα και σοβαρότητα, στην σκιά των «πρωταγωνιστών» και πίσω από τα φώτα της ράμπας…
Ασφαλώς τέτοια στελέχη,  μας κάνουν να αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια  για την οικογένεια του Λ.Σ.
Τους ευχαριστούμε.
limenikanea.gr