Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.1.20

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση

Συνάντηση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση πραγματοποιήθηκε χθες κατά την οποία θέσαμε ζητήματα ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Τα παρακάτω ζητήματα, που τέθηκαν από την πλευρά μας αφορούν διορθωτικές ρυθμίσεις ή παραλείψεις προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων.
Συγκεκριμένα τέθηκαν:
  1. Η υπαγωγή των πληρωμάτων των Π.Λ.Σ. στις συνταξιοδοτικές διατάξεις των Ειδικών Δυνάμεων και Μονάδων (διπλά χρόνια).
  2. Η αναγνώριση του πλασματικού χρόνου τέκνων όπως συμβαίνει και στο υπόλοιπο δημόσιο.
  3. Η επέκταση των διατάξεων του άρθρ. 20 του ν.3865/10 και για τους ασφαλισμένους προ 31/12/1995 – Εξαγορά 3ετίας
  4. Η επέκταση για το σύνολο των οργανικών μονάδων και υπηρεσιών των Ε.Δ και Σ.Α. της πλασματικής 5ετίας (μάχιμη 5ετία).
  5. Η αύξηση του συντελεστή αναπλήρωσης όπως εξάλλου έχει κρίνει και το ΣτΕ.
  6. Η αναγνώριση του πλασματικού χρόνου φοίτησης σε ΑΕΝ.
Ο Υπουργός μας δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, που θα αναρτηθεί για διαβούλευση είναι ένα θετικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι μετά την εφαρμογή του θα υπάρξουν αυξήσεις όσων συνταξιοδοτούνται με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας.
Αναφορικά με τα ζητήματα, που τέθηκαν από την Ομοσπονδία μας τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου, η  οποία θα χειριστεί επιμέρους ρυθμίσεις του ασφαλιστικού σε νομοσχέδιο, που θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ότι τα νέα δεδομένα, που έχουν διαμορφωθεί θα πρέπει να αποτυπωθούν και σε ένα δικαιότερο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς προς όφελος των εργαζομένων σε διαφορετική περίπτωση θα αποτύχει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης των καθηκόντων μας ως εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.