Μισθολόγιο Λιμενικών: Σώθηκε την τελευταία στιγμή ενόψει ανασχηματισμού; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.8.21

Μισθολόγιο Λιμενικών: Σώθηκε την τελευταία στιγμή ενόψει ανασχηματισμού;


 Μισθολόγιο Λιμενικών: Μπαλάκι οι ευθύνες για το Προεδρικό Διάταγμα Ιεραρχίας ενόψει του φημολογούμενου ανασχηματισμού


Το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού προκαλεί αναταράξεις σε όλα τα υπουργεία φυσικά και στο ΥΝΑΝΠ.

Μετά το αποτυχημένο ΠΔ Μεταθέσεων και ύστερα από ένα καλοκαίρι στο οποίο οι Λιμενικοί αντιμετώπισαν τόσα προβλήματα όσο ποτέ, ήρθε και το κερασάκι στη τούρτα.

 

Ένα νέο Π.Δ Ιεραρχίας που μειώνει βαθμούς και απολαβές.


Ξεκάθαρη η στάση της Π.Ο.Λ που ζήτησε από τον ΥΝΑΝΠ να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην προχωρήσει προς υπογραφή το προσχέδιο του ΠΔ Ιεραρχίας.


Με πολλά ερωτηματικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ που σε νέα της ανακοίνωση τονίζει πως η πολιτική ηγεσία δηλαδή ο κ.Πλακιωτάκης δεν ήξερε τίποτα για το ΠΔ .

 

Φαίνεται πως ενόψει ανασχηματισμού ,ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις , οι ευθύνες γίνονται “μπαλάκι” προς την στρατιωτική ηγεσία και όπως βολεύει να λέγεται γενικά και αόριστα στη “Διοίκηση ” .


Έστω και με αυτό τον τρόπο ο κ.Πλακιωτάκης κατάλαβε το λάθος του και φαίνεται πως “μαζεύει” τα περί αλλαγών στο βαθμολόγιο των Λιμενικών μέχρι φυσικά να γίνει, αν γίνει, ο ανασχηματισμός.


Φυσικά η ιστορία των ΠΔ στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στο πρόσφατο παρελθόν έχει δείξε πως όταν γίνει η αρχή …το τέλος είναι οδυνηρό για τα στελέχη του Λιμενικού όπως ακριβώς έγινε με το ΠΔ Μεταθέσεων για το οποίο έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη 2 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η Π.Ο.Λ και η ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας που ανήκει στη ΠΟΕΠΛΣ ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο από αυτό της Ομοσπονδίας που κράτησε ουδέτερη στάση.


Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και ευχόμαστε ο κ.Πλακιωτάκης στην αποτίμηση του έργου του (οπότε αυτή γίνει) να μην έχει αφήσει νομοθετήματα επιζήμια για τους Λιμενικούς.

Πηγή