Ερώτηση ΚΚΕ για τις μεταθέσεις λιμενικών της Φθιώτιδας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.8.21

Ερώτηση ΚΚΕ για τις μεταθέσεις λιμενικών της Φθιώτιδας


 Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την ερώτηση 8233 στις 26 Ιουλίου 2021, σχετικά με τη μετάθεση του Αναπληρωτή Ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ) και Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Ε.Π.Λ.Σ.) Φθιώτιδας.

Η κυβέρνηση σχετικά με την έκτακτη μετάθεση, όπως η ίδια τη χαρακτήρισε, επικαλείται το Π.Δ. 11/2021 (Α’ 21) «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» και ειδικότερα τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του Προεδρικού Διατάγματος. Με αυτή την απαράδεκτη ενέργειά της, στερεί από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Φθιώτιδας τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. Επιβεβαιώνεται περίτρανα η αντίθεση της για τη λειτουργία συνδικαλιστικών ενώσεων στο Λιμενικό.


Θέλει να βάλει τέλος στο δικαίωμα το συνδικαλισμού στο Λιμενικό, που καταχτήθηκε το 1988, με τους αγώνες των Λιμενικών και μάλιστα η λειτουργία των συνδικαλιστικών ενώσεων να διέπεται από το νόμο 1264/84, που κατοχυρώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.


Πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια της κυβέρνησης με σκοπό να χτυπήσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει, το προσωπικό του Λιμενικού που συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα.


Η κυβέρνηση επικαλείται το άρθρο 23 του Π.Δ 11/2021, που η ίδια ψήφισε, με το οποίο θεσπίζει τις έκτακτες μεταθέσεις, χρυσώνοντας το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό άρθρο, με τη στελέχωση θέσεων ευθύνης.


Με την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, αποκαλύπτονται για μια ακόμη φορά, οι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μέθοδοί της, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική της πολιτική, με την εκδικητική μετάθεση του Αναπληρωτή Ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ) και Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Ε.Π.Λ.Σ.) Φθιώτιδας.


Η πολιτική της κυβέρνησης είναι σταθερά προσανατολισμένη για να βάζει ολοένα και περισσότερο νέα εμπόδια ή ακόμη και την κατάργηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Βαφτίζει «σύγχρονο» και «προοδευτικό», τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, τη 10ωρη δουλειά, το νέο χτύπημα στο εισόδημα, την απλήρωτη υπηρεσία.


 


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ανάκληση της απαράδεκτης, αντιδημοκρατικής και αντισυνδικαλιστικής μετάθεσης του Αναπληρωτή Ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ) και Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Ε.Π.Λ.Σ.) Φθιώτιδας και την επιστροφή του στα καθήκοντα και στην περιοχή όπου είναι εκλεγμένος;


 


Οι Βουλευτές


Παπαναστάσης Νίκος


Παφίλης Θανάσης

Πηγή