Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και στα στελέχη του Λ.Σ. ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.8.21

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και στα στελέχη του Λ.Σ. ;


Βγήκαν αληθινά τα καμπανάκια..... 



Ποια άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εξετάζει η κυβέρνηση

Στο συρτάρι φαίνεται πως έχει η κυβέρνηση νέους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, την ώρα που οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί προκειμένου να μπει φρένο στην επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα. Έτσι δεν αποκλείονται και νέα μέτρα.


Στα επόμενα βήματα είναι και η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη γραμμή είναι ο σκληρός πυρήνας του δημοσίου. Δηλαδή οι ένστολοι, στρατός, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική και οι υπάλληλοι σε κρίσιμες υποδομές της χώρας. Θα υπάρξει σχετικό ερώτημα της κυβέρνησης στην Eπιτροπή Bιοηθικής ως τις αρχές Σεπτεμβρίου.


Έλεγχοι και βαριά πρόστιμα

Οι σαρωτικοί έλεγχοι με βαριά πρόστιμα για την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου, θα είναι η επόμενη κίνηση.


Ετοιμάζονται και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους 

Αν η κατάσταση δυσκολέψει ακόμη περισσότερο δεν αποκλείονται νέοι περιορισμοί, όπως να χρειάζονται δηλαδή test για δραστηριότητες όπως τα εμπορικά κέντρα.


Σε μια τέτοια περίπτωση, μόνη βέβαιη εξαίρεση θα είναι η προσέλευση χωρίς test μόνο σε υγειονομικές δομές και σούπερ μάρκετ που είναι εξαιρετικά αναγκαίες δραστηριότητες.


Τι ισχύει για εστίαση και ψυχαγωγία

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες δε θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Οι χωροί αυτοί θα λειτυργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.

Αντίθετα, σε θέατρα και κινηματογράφους θα επιτρέπεται η είσοδος τόσο σε εμβολιασμένους και πρόσφατα νοσήσαντες, όσο και σε ανεμβολίαστους με rapid test έως και 48 ώρες πριν.

Πώς θα λειτουργήσουν γυμναστήρια και γήπεδα

Μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες θα επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Στα γυμναστήρια, όπου θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι πολίτες με rapid test 48 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι τα rapid test δε θα γίνονται πλέον δωρεάν στους ανεμβολίαστους πολίτες. Θα πρέπει να γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια και θα στοιχίζουν 10 ευρώ.

Τι θα ισχύει για τη μάσκα

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοικτούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση.

Πηγή