Νέα προπαγάνδα από τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικό αλιευτικό(VIDEO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.8.21

Νέα προπαγάνδα από τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικό αλιευτικό(VIDEO)


 Προβάλλουν και βίντεο - Το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις μέρες ανάμεσα στη Σάμο και στο Κουσάντασι, σύμφωνα με τους Τούρκους

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες, σε νέα προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, πως τουρκικό αλιευτικό παρενοχλήθηκε από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος στα διεθνή ύδατα, ανάμεσα στη Σάμο και στο Κουσάντασι. Το περιστατικό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συνέβη πριν από τρεις μέρες και κατεγράφη από κάμερα κινητού τηλεφώνου, που δημοσιοποιήθηκε.


Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Τζουμχουριέτ: «το τούρκικο αλιευτικό, με πλήρωμα πέντε ατόμων ψάρευε στ’ ανοιχτά του Κουσάντασι και αρχικά παρενοχλήθηκε και ακολούθως υπέστη επίθεση με πέτρες και πλαστικές σφαίρες από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Στην επίθεση έσπασαν τζάμια του αλιευτικού σκάφους». Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως: «Η παρενόχληση τερματίστηκε όταν το αλιευτικό σκάφος εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα».



Ege'de Yunan kışkırtması: Yunanistan'ın sahil güvenliği Türk balıkçı teknesine saldırdı



Τα τουρκικά μέσα προβάλλουν και βίντεο από την φερόμενη «παρενόχληση» του τουρκικού αλιευτικού από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. «Οι στιγμές της παρενόχλησης από το ελληνικό σκάφος καταγράφηκαν από έναν ψαρά καταγόμενο από την Μερσίνα που κοινοποίησε τις εικόνες στα social media. Στο βίντεο διακρίνεται η παρενόχληση από το ελληνικό σκάφος, οι πέτρες που ρίχτηκαν στο αλιευτικό, όπως και τα τζάμια που έσπασαν» γράφει η Τζουμχουριέτ.



limeniko_tourkia



Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την ελληνική πλευρά στους τουρκικούς ισχυρισμούς, πρόκειται προφανώς για ένα από τα δεκάδες τουρκικά αλιευτικά που το τελευταίο διάστημα εισέρχονται προκλητικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, για παράνομη αλιεία.


Το περασμένο Σάββατο το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κατέγραψε και κατήγγειλε περιστατικά καταστροφικής αλιείας, από έξι τουρκικές μηχανότρατες που αλίευαν κοντά στις ακτές της Λέρου, επισημαίνοντας την καταστροφή που προκαλείται από την υπεραλιεία στις ελληνικές θάλασσες. Τα περιστατικά αυτά, στη Σάμο, το Αγαθονήσι, τους Λειψούς, τη Λέρο, την Κάλυμνος κ.α., κορυφώνονται μετά τον 15αύγουστο.

Πηγή