Αληθεύουν οι καταγγελίες Λιμενικών ...; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.8.21

Αληθεύουν οι καταγγελίες Λιμενικών ...;

 


Βαρύ το κλίμα για τον Υπουργό Ναυτιλίας Πλακιωτάκη καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πολλές οι αντιδράσεις των Λιμενικών για τον τρόπο που έχει επιλέξει να διαχειριστεί ο ΥΝΑΝΠ τα ζητήματα που τους απασχολούν.


Πλακιωτάκης – Αποτυχία του Π.Δ Μεταθέσεων

Μεγάλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το νέο Π.Δ Μεταθέσεων με τους συνδικαλιστές της Π.Ο.Λ να το έχουν καταγγείλει από το πρώτη στιγμή.


Και αφού ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε στήριξη από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να περάσει στον κόσμο ότι το ΠΔ Μεταθέσεων είναι πολύ θετικό για τα στελέχη, το μόνο που κατάφερε ήταν να τους εκθέσει σε σημείο που οι εκπρόσωποι των Αξιωματικών να αντιδράσουν για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Ηγεσία του Λιμενικού με τις μεταθέσεις του 2021.


Υπουργείο Ναυτιλίας: Τακτική των «εξυπηρετήσεων»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός πως οι όποιες μετακινήσεις των Λιμενικών στον τόπο συμφερόντων αλλά και για ενίσχυση των υπηρεσιών του Αν. Αιγαίου εκτελούνται με αποσπάσεις δημιουργώντας μια χαοτική κατάσταση που μόνο αδικίες προκαλεί.

Δραματική η κατάσταση στα σκάφη.


Δυστυχώς ο κ. Πλακιωτάκης φαίνεται να χάνει το στοίχημα με τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καθώς μπορεί να έχει την τύχη να κόβει κορδέλες για τα νέα πλωτά που έχουν παραγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια όμως το προσωπικό είναι σε μεγάλη ηλικία και καταπονημένο.


Σκέψεις για κατάργηση των Κ.Ε.Α.

Την ίδια στιγμή φήμες αναφέρουν πως στον επιχειρησιακό σχεδιασμό προβλέπεται και το κλείσιμο Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών Κ.Ε.Α σε 3-4 λιμάνια της χώρας, εξέλιξη που θα αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Σε ρόλο Υγειονομικών ελεγκτών

Τα στελέχη του Λιμενικού πλέον έχουν έναν νέο ρόλο στα Λιμάνια…να τσεκάρουν τους τουρίστες αν είναι εμβολιασμένοι, αν έχουν κάνει τα προβλεπόμενα test για τον covid-19 , μια υποχρέωση που ανήκει στις πλοιοκτήτριες εταιρείες .


Καθημερινά ο κ.Πλακιωτάκης αυτοδιαφημίζεται με τον αριθμό των επιβατών που “κόπηκαν ” από το αγαθό των φετινών διακοπών.

 

Μόνο που αυτοί αυτοί οι αριθμοί δεν είναι επιτυχία…και προπάντων στις πλάτες των Λιμενικών.


Αποσπάσεις παρωδία

Εξοργισμένα δηλώσουν τα στελέχη που υποχρεώνεται να αποσπαστούν στα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να κάνουν ελέγχους για τον covid-19 και κοιμούνται 2-3 μαζί σε καταλύματα εντελώς ακατάλληλα αφού ο κ.ΥΝΑΝΠ επέλεξε τη λύση του “τζάμπα ” για όσους προσφέρθηκαν να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στο έλεος του Θεού μιας και το νομοθέτημα του ΥΝΑΝΠ δεν μπορεί να εφαρμοστεί ώστε να γίνουν μεταθέσεις.


Αποζημίωση των νησιών

Θεωρείται ανεπίτρεπτο επί 2 έτη να μην έχουν ενισχυθεί τα νησιά του Αιγαίου και να φτάνουμε στα τελη του καλοκαιριού η μόνη δραστηριότητα να είναι οι τιμωρητικές και χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο μεταθέσεις στελεχών που αντιδρούν καθώς αν είχαν γίνει οι τακτικές μεταθέσεις δεν θα είχαν μετατεθεί αυτοί αλλά συνάδελφοί τους με λιγότερα μόρια.


Απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Τόσο οι συνδικαλιστές όσο και μεμονωμένα στελέχη έχουν ζητήσει τη βοήθεια βουλευτών όλων των κομμάτων προκειμένου να υπάρξουν αντιδράσεις αφού ο υπουργός Ναυτιλίας για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δεν λαμβάνει υπόψιν αυτά που του μεταφέρουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.


Βέβαια ακόμη και στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου η στάση του κ.ΥΝΑΝΠ είναι προκλητική αφού απαξιώνει να απαντήσει ή απαντά με 2-3 σειρές σε στυλ τηλεγραφήματος.

 

Μόνο εξέλιξη για το Λιμενικό Σώμα δεν μπορούν να όλα όσα εκτυλίσσονται τα 2 αυτά χρόνια και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως με ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό το νέο πρόσωπο της κυβέρνησης θα έφερνε την χαμένη αισιοδοξία στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Αναμένουμε..


Πηγή 

Υπουργείο Ναυτιλίας: Στη δυσμένεια των Λιμενικών ο Πλακιωτάκης (armyvoice.gr)