Φωτιές: ΕΥΠ, ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική κυνηγούν τους εμπρηστές – 25 συλλήψεις σε 20 μέρες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.8.21

Φωτιές: ΕΥΠ, ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική κυνηγούν τους εμπρηστές – 25 συλλήψεις σε 20 μέρες


 Σε ποιες περιοχές συνελήφθησαν οι 25 εμπρηστές - Υπό παρακολούθηση πυρκαγιές που «φωνάζουν» ότι πρόκειται για εμπρησμό - Προβληματίζει η φωτιά στην Κάρυστο  που ξέσπασε στο πουθενά - 211 προσαγωγές και 25 συλλήψεις για εμπρησμό τις τελευταίες 20 μέρες

Μεικτά κλιμάκια της Ασφάλειας, της ΕΥΠ και της Πυροσβεστικής βρίσκονται πάνω από περιπτώσεις πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα και οι οποίες «φωνάζουν» ότι πρόκειται για εμπρησμό. Τελευταίο παράδειγμα το πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο.


Η φωτιά ξέσπασε δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, κυριολεκτικά στο πουθενά και χωρίς καμία αιτία που θα δικαιολογούσε πρόκληση της πυρκαγιάς από φυσικό τρόπο.


«Οι σκέψεις, οι υποψίες, τα συμπεράσματα όλων καταλήγουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για το πως μπορεί να ξεσπάσει μια πυρκαγιά στις 2 τα ξημερώματα» δήλωσε το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην φωτιά που ξεκίνησε να καίει τη νύχτα στην Κάρυστο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας από τις 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα το πρωί, μέσα σε 20 ημέρες δηλαδή, έγιναν 211 προσαγωγές και 25 συλλήψεις για εμπρησμό. Οι 12 από τους συλληφθέντες ως ύποπτοι για εμπρησμό ήταν για πυρκαγιές στην Αττική, ένας στη Φωκίδα, ένας στη Βοιωτία, ένας για πυρκαγιά στην Φθιώτιδα, ένας στην Μεσσηνία, ένας στα Ιωάννινα, ένας στη Λέσβο, ένας στην Καβάλα, δύο στις Σέρρες, και από ένας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Πέλλα.


Από τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία (10 στον αριθμό), σε 4 περιπτώσεις έχει γίνει ήδη προφυλάκιση των υπόπτων μετά την προσαγωγή στον ανακριτή. Τρεις κατηγορούμενοι για εμπρησμό έχουν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό και ένας στις φυλακές του Ναυπλίου. Τρεις καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, ενώ εκκρεμούν και εκδικάσεις υποθέσεων.

Πηγή