Τα πρώτα κρουαζιερόπλοια για το 2023 «έδεσαν» σε Χανιά και Ρόδο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.1.23

Τα πρώτα κρουαζιερόπλοια για το 2023 «έδεσαν» σε Χανιά και Ρόδο


 Αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο για σημαντική αύξηση του κλάδου της κρουαζιέρας τη νέα χρονιά

Δύο κρουαζιερόπλοια έκαναν «ποδαρικό» το 2023 καταπλέοντας το πρωί της Πρωτοχρονιάς στα λιμάνια της Σούδας Χανίων και της Ρόδου, σκορπώντας αισιοδοξία στον τουριστικό τομέα για αύξηση των αφίξεων τη νέα χρονιά.


Το κρουαζιερόπλοιο «Viking Venus» με 680 επιβάτες κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας και οι περισσότεροι από τους επιβάτες παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιούν επίσκεψη στην πόλη των Χανίων και σε σημεία της ενδοχώρας. Όπως αναφέρει με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, «το 2023 αναμένεται να ενισχυθεί η κρουαζιέρα στα Χανιά με αύξηση του αριθμού πλοίων και επιβατών».


Με 1.787 τουρίστες κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου το κρουαζιερόπλοιο «Lirica» της εταιρείας MSC. Είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, το οποίο υποδέχτηκαν οι τοπικές αρχές, ενώ πραγματοποιηθηκε και μία μικρή εκδήλωση επί του πλοίου για την ανταλλαγή δώρων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για Ιταλούς, Γάλλους, Ισπανούς, Αμερικάνους και Άγγλους επιβάτες, πολλοί από τους οποίους θα πραγματοποιήσουν εκδρομές στο νησί, ενώ οι υπόλοιποι θα περιηγηθούν στη Μεσαιωνική και τη Νέα Πόλη.

Πηγή