Αιτωλοακαρνανία: Πυροβολισμοί σε καταδίωξη λαθραλιέων στον Μύτικα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.1.23

Αιτωλοακαρνανία: Πυροβολισμοί σε καταδίωξη λαθραλιέων στον Μύτικα


 Χρειάστηκε να πυροβολήσουν προειδοποιητικά οι λιμενικοί που επέβαιναν σε ένα περιπολικό σκάφος για να αναγκάσουν τους επιβάτες μιας φουσκωτής λέμβου που έκλεβαν ψάρια από τις εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας να σταματήσουν!


Το ύποπτο φουσκωτό εντοπίστηκε να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “Βέλα” τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και να κλέβει ψάρια από τον ιχθυοκλωβό της υδατοκαλλιέργειας. Ακολούθησε καταδίωξη, καθώς οι επιβαίνοντες ηλικίας 28 και 59 χρόνων δεν συμμορφώθηκαν με τα ηχητικά και φωτεινά σήματα που τους έκαναν οι λιμενικοί και επιχείρησαν να διαφύγουν κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.


Όμως, οι λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς υποχρεώνοντάς τους να σταματήσουν. Το φουσκωτό ακινητοποιήθηκε και κατασχέθηκε, όπως και τα λαβράκια βάρους 165 κιλών που είχαν κλέψει από την ιχθυοκαλλιέργεια και της επιστράφηκαν, καθώς και δίχτυα μήκους 238 μέτρων. Οι δράστες συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενήργησε προανάκριση και τους παρέπεμψε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας με την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία.

Πηγή