Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ το επόμενο τριήμερο με εντολή Θεοδωρικάκου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.1.23

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ το επόμενο τριήμερο με εντολή Θεοδωρικάκου




 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός τη Δευτέρα στην Αττική. Αύριο το βράδυ αναμένεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στη Μητρόπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που θα έχουν και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Από εκείνη τη στιγμή όποιος θέλει να μπει στο ναό θα συνοδεύεται από αστυνομικούς. Τα ξημερώματα θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Μητροπόλεως και στους γύρω δρόμους. Από αέρος θα στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων δύο ελικόπτερα και drone ενώ θα τοποθετηθούν και ελεύθεροι σκοπευτές. 


Μέσα στο ναό θα μπαίνουν αυστηρά όσοι έχουν λάβει πρόσκληση. Η αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με αστυνομικούς ξένων χωρών καθώς θα έρθουν ηγετες κρατών  ενώ υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και ξενοδοχεία όπου θα μείνουν με αστυνομική παρουσία και μαγνητικές πύλες.


Κατά τη μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η πομπή των οχημάτων από τη μητρόπολη μέχρι το τατόι θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ θα υπάρξει συνοδεία περιπολικών στην κεφαλή και στην ουρά. 

Σε λίγο αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση των αστυνομικών με μέλη της οικογένειας ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να τεθεί σε επιφυλακή η αστυνομία το επόμενο τριήμερο  με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού.