Επίσκεψη του Γραφείου Θρησκευτικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στους Αγίους Τόπους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.1.23

Επίσκεψη του Γραφείου Θρησκευτικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στους Αγίους Τόπους


 Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η πενθήμερη επίσκεψη που οργάνωσε το Γραφείο Θρησκευτικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στους Αγίους Τόπους.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, ο οποίος έλαβε ως δώρα μια βυζαντινή εικόνα του Αγίου Νικολάου καθώς και μια τιμητική πλακέτα, τα οποία απέστειλε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, μέσω του Εκπροσώπου του Πλωτάρχη Λ.Σ. (Ι) Βαρσαμίδη Δημητρίου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Αρχηγό και με τη σειρά του, ανταπέδωσε την ευγενική αυτή κίνηση, προσφέροντας στον κ. Αρχηγό εικόνες της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και του Παναγίου Τάφου.

Κατά την επίσκεψη των προσκυνητών του Γραφείου Θρησκευτικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην περιοχή της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο όρος Θαβώρ, στη Ναζαρέτ, στο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων, στα ερείπια της Καπερναούμ, στη Βηθλεέμ, στα προσκυνήματα της ερήμου του Ιορδάνου, όπου ξεχώρισε ο αγιασμός των υδάτων στον ομώνυμο ποταμό, στον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λήδα, στα μοναστήρια των Αγίων Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και Σάββα του Ηγιασμένου, στην αρχαία πόλη της Ιόππης.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ (Βηθανία, Ανάληψη, Όρος Ελαιών) αλλά και στο ιστορικό κέντρο της πόλης (κήπος της Γεσθημανή, σπίτι γέννησης και τάφος της Παναγίας, μοναστήρι Μεγάλης Παναγίας).

Επίσης, οι προσκυνητές ακολούθησαν αντίστροφα την οδό του Μαρτυρίου που περιελάμβανε το Πραιτώριο αλλά και το Ναό της Αναστάσεως με όλα τα παρεκκλήσια του, με αποκορύφωμα την προσκύνηση στον Γολγοθά και στον Πανάγιο Τάφο.

Σχετικές εικόνες

cover12