Ενίσχυση του Λιμεναρχείου Σητείας με νέα σκάφη – συνεχίζεται η σύνδεση της Σητείας με τα Δωδεκάνησα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.1.23

Ενίσχυση του Λιμεναρχείου Σητείας με νέα σκάφη – συνεχίζεται η σύνδεση της Σητείας με τα Δωδεκάνησα


 Στο Λιμεναρχείο Σητείας μετέβη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου κ. Σπύρο Λυμπερίου και άλλους συνεργάτες του, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το έμψυχο δυναμικό της Υπηρεσίας που χάρισαν στον κ. Πλακιωτάκη τον πρώτο Θυρεό της Υπηρεσίας.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού η Υπολιμενάρχης, Υποπλοίαρχος Λ.Σ κ. Αφροδίτη Τσάσση καλωσόρισε τον Υπουργό και του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο του.

«Η επίσκεψή σας μας γεμίζει χαρά και μας δίνει δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του καθήκοντος μας καθώς αποδεικνύει το προσωπικό σας ενδιαφέρον και κατ’ επέκταση της πολιτείας για το Λιμενικό Σώμα», τόνισε.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου Σητείας. «Το 2023», πρόσθεσε, «είναι για εμάς ένα έτος πολλών και σημαντικών δράσεων που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση του εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμού σε μέσα, νέα συστήματα όπου κυριολεκτικά θα οδηγήσουν το Λιμενικό στην επόμενη φάση». Στο πλαίσιο αυτό σε εξέλιξη είναι διαδικασία με σκοπό την παραλαβή δύο σκαφών πάνω από 80 μ., επίσης εναέριων μέσων ενώ στην δεύτερη φάση εισέρχεται το ΕΣΟΘΕ και το σύστημα διαχείρισης θαλάσσιας κυκλοφορίας.

«Άρα πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια το Λιμενικό Σώμα θα ενισχυθεί σημαντικά. Ενισχύεται βεβαίως και σε ανθρώπινο δυναμικό με την πρόσληψη νέων καπετάνιων, νέων μηχανικών δεδομένου ότι μόνο τα επόμενα δύο, τρία χρόνια θα παραλάβουμε πάνω από 70 νέα σκάφη. Επομένως εκ των πραγμάτων χρειάζεται ενίσχυση το Σώμα και έχει γίνει προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια. Και βέβαια θα ενισχυθεί με σύγχρονο εξοπλισμό, ιματισμό για όλα τα στελέχη και είμαστε στην διαδικασία παραλαβής και περίπου 200 νέων οχημάτων. Ο διαγωνισμός αυτός θα ολοκληρωθεί τους επόμενους δύο μήνες.

Έχουν προχωρήσει τα ζητήματα ψηφιοποίησης και συνεχίζεται η προσπάθεια για όλες τις διαδικασίες με σκοπό και την βελτίωση παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά των στελεχών του Λιμενικού και ειδικά στο θέμα διαχείρισης του μεταναστευτικού, η πολιτεία προχώρησε στην χορήγηση βοηθήματος ύψους 600 € τόσο στους λιμενικούς όσο και στους αστυνομικούς. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι ένα δείγμα ότι η πολιτική ηγεσία, ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, αναγνωρίζει στο πρόσωπο σας την τεράστια αποφασιστικότητα που έχετε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια στην διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση.

Το 2022 διαχειριστήκατε, οι γυναίκες και ο άνδρες του Λιμενικού όσα περιστατικά ήταν και το 2021. Το πράξατε με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια ταυτόχρονα αξιοπρέπεια και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα τελευταία χρόνια το Σώμα έχει διασώσει πάνω από 40.000 συνανθρώπους μας. Κι αυτό οφείλεται σε εσάς. Κι αυτό είναι απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να κατηγορήσουν το Λιμενικό για μη τήρηση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Για το Λιμεναρχείο Σητείας είπε ότι έχει δρομολογηθεί με την παραλαβή των νέων σκαφών η ενίσχυση της Υπηρεσίας με σύγχρονο ταχύπλοο σκάφος προσθέτοντας: «Οι προοπτικές νομίζω είναι πολύ καλές. Πλέον μιλάμε με πράξεις κι όχι με οράματα ή λόγια. Εγώ θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη σας προσφορά όλα αυτά τα χρόνια».

 

Για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Ανακοίνωσε και τη συνέχιση της σύνδεσης τη νέα καλοκαιρινή περίοδο της Σητείας με τα Δωδεκάνησα, Κάσο -Κάρπαθο- Χάλκη -Ρόδο με ταχύπλοο σκάφος καθώς και τη σύνδεση μέσω του Αγίου Νικολάου και με την Σαντορίνη. Επίσης, όπως είπε, σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιά -Σητείας με πλοίο τύπου Β, με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού να αναμένονται εντός Ιανουαρίου.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ